zaterdag, november 4

Ik had een leuke middag en avond. Het bestond voornamelijk uit twee hoogtepunten:

Schokland is een voormalig eiland in de Noordoostpolder, provincie Flevoland. Tot 1932 lag het als eiland in de Zuiderzee, daarna (door de voltooiing van de Afsluitdijk) in het ijsselmeer. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt het dee
l uit van het vasteland.


ABBA is een van de meest succesvolle bands aller tijden. De naam ABBA was een acroniem van de voornamen van de leden. Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Wereldwijd neemt ABBA, na de Beatles, de tweede plaats in qua aantal verkochte albums (ruim 350 miljoen stuks). Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisie Songfestival won met het nummer Waterloo. Manager van de groep was Stig Anderson. In 1982 werd een pauze ingelast, die echter zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. In 1999 ging in Londen de musical Mamma Mia! van start; ( deze bevat de songs van ABBA maar heeft een verhaal, dat niet over de leden zelf gaat). Hij werd overal in de wereld, in verschillende talen, opgevoerd.In 2004 wees het viertal een aanbod van 1 miljard dollar af dat werd gedaan voor een eenmalige reünie. Nou, ik persoonlijk zit er niet op te wachten, misschien is het wat voor ze om het voor een goed doel te doen of zo.

Ik heb tweemaal per jaar een soort van reunie met mij vriend Ron uit Lelystad. In 2005 liet hij de kapueira al zien. Dat deed hij dit jaar ook op het terrrein van Schoklands museum. Eenmaal thuis moeten we nog even door zijn wel heel bijzondere platen en cd verzameling. Het Middelste filmpje is het hoogtepunt van het doornemen van de dvd en lp verzameling. Ron heeft werkelijk alles van ABBA en vooral ook van Agneta Faltskog. Op de foto heeft hij een DVD van Heintje in de aanbieding. We hebben geen bod gedaan. Op het filmpje ziet u de kapueira uitvoering van 2005. Dit was kort na de masterclass kapueira die Ron gedaan heeft. Als u goed kijkt ziet u verschillen in techniek. Ron is een ex topsporter. 2005 staat links, 2006 staat rechts, o nee,,,, andersom.