vrijdag, maart 2

Zangeres Sandie Shaw heeft na veertig jaar haar lied 'Puppet on a string' opnieuw opgenomen. Shaw stak in de media nooit onder stoelen of banken dat ze een bloedhekel heeft aan het nummer waarmee ze het Songfestival won. Maar financieel heeft het lied haar heel wat opgeleverd, vertelt ze op haar website. Aanleiding voor de opname van de nieuwe versie is haar zestigste verjaardag. De Britse zangeres wilde haar fans een cadeau geven. De nieuwe, moderne versie is twee maanden lang gratis verkrijgbaar via de website van Shaw.

Zanger en componist Howard Jones, die in de jaren tachtig hits scoorde in Europa met nummers als 'What is love' en 'No one is to blame', arrangeerde de nieuwe versie van het lied. Jones is een goede vriend van Shaw. Bij hem thuis in de studio is de nieuwe versie ontstaan. De zangeres won in 1967 voor Groot Brittannië het Eurovisie Songfestival. Kenmerkend aan haar optreden was dat ze op blote voeten optrad. Shaw trok zich begin jaren zeventig terug uit de spotlights. Ze werd actief als tekstschrijfster, actrice en illustrator van kinderboeken.

Tien jaar geleden richtte Shaw, die intussen afgestudeerd was als psychotherapeut, de stichting Arts Clinic op. De stichting biedt mensen binnen de showbizz en media hulp.