vrijdag, mei 25

Het Bilderberg-groepje gaat weer eens vergaderen. Dit hobby-clubje van grootindustriëlen, bankieren, presidenten en politici gaat het absoluut niet in het geheim hebben over zaken die ook ons aangaan. Dat zou wat vreemd zijn, wat ondemocratisch wellicht.

Waar de CEO’s van de 100 machtigste bedrijven (big-oil, big-pharma, big-mil, alles met ‘big’ is daar), de vertegenwoordigers van het IMF, de wereldbank, de diverse centrale banken, de NAVO, de vice-president van USA, de diverse Europese ministers, redakteuren van grote kranten wél over praten in het geheim is natuurlijk helemaal niet belangrijk. Daarom dat de gezamenlijke pers ook geen woord aan vuil maakt aan deze geheime bijeenkomst van de machtigste mensen op aarde. Bilderberg 2007: Istanbul, Turkeye, mei 31 tot juni 3. Geheime aanwezigheid met een Nederlands tintje wordt verzorgd door onder andere Jaap de Hoop Scheffer (NAVO), John Kerr of Kinlochard (Shell), Neelie Kroes (EC).

Onze Bilderberg Bea staat dit keer niet op de lijst maar dat zegt niets, lijsten van dit soort geheime clubjes hebben de neiging aan verandering onderhevig te zijn en / of incompleet te worden gespecificeerd en / of gewoon geheim te zijn. Hoe vreemd. Zo weten wij echter uit geheime bronnen dat Bea voorzitter zal zijn. Niet vreemd als je weet dat prins Bernhard voordat hij bij de ondergrondse ging één van de trekkers van het clubje was… De totale lijst van deelnemers (onder voorbehoud). Opvallende namen zijn oorlogsmisdadiger Kissinger, neocon Perle en Rockefeller.