vrijdag, juni 1

The Who is een van de meest invloedrijke rockbands van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw en werd opgericht in 1964 in Londen, Engeland. The Who groeide uit tot, wat vaak gezegd wordt, een van de grootste[1] en meest invloedrijke[2] rock 'n roll-bands ter wereld, en "wellicht de beste liveband ter wereld"[3], die in de hoogtijdagen bestond uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon.

The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op toernee geweest. Uitzonderingen híerop zijn het overlijden van Keith Moon in 1978 (die achtereenvolgens vervangen werd door Kenney Jones, Simon Phillips en Zak Starkey) en de dood van John Entwistle in 2002 (waarvoor Pino Palladino sindsdien de honneurs waarneemt).

Eind oktober 2006 maakte The Who een serieuze comeback, met hun album Endless Wire. Het is het elfde studioalbum dat de band uitbracht, maar het eerste sinds It's Hard uit 1982.