zondag, oktober 19

De Republikeinse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell steunt de Democratische presidentskandidaat Barack Obama in de strijd om het Amerikaanse presidentschap. Powell (71) zei dat zondag in het tv-programma Meet the Press. Powell zei dat zowel John McCain als Barack Obama het als president uitstekend zal doen, maar dat Obama de Verenigde Staten beter in de toekomst kan leiden. Volgens de ex-minister is zijn partijgenoot McCain niet de geschikte persoon om de financiële crisis op te lossen. Ook zei de oud-minister twijfels te hebben bij McCains keuze voor vicepresident, gouverneur Sarah Palin van Alaska. Bovendien is de Republikeinse Partij de afgelopen tijd te ver naar rechts opgeschoven, aldus Powell.

De aanbeveling is belangrijk voor de Democraten. Zij hopen hierdoor de steun te winnen van gematigde Republikeinse en onafhankelijke kiezers.

Obama "Ik ben bijzonder vereerd met de steun van generaal Colin Powell." Dat zei de Democratische presidentskandidaat Barack Obama zondag in reactie op de steunbetuiging van de Republikeinse oud-minister van Buitenlandse Zaken.

Obama was zondag in de staat North Carolina voor een verkiezingsbijeenkomst. "Vanochtend heeft een geweldige militair, een geweldige staatsman en een geweldige Amerikaan zich achter onze campagne van verandering geschaard", aldus de senator.

"Generaal Powell heeft deze natie dapper verdedigd en hij belichaamt onze hoogste idealen door zijn lange staat van dienst voor de publieke zaak." Powell zat in het eerste kabinet van president George Bush. Hij moest onder meer de invasie in Irak in 2003 aan de buitenwereld verkopen, hoewel hij zelf de nodige twijfels over de inval had.

Kijk, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.