dinsdag, februari 23

Montgomery Gentry: America all the way. Plaatje is filmpje.

CD downloaden (klikkerdeklik)

Montgomery Gentry is een Amerikaans country-duo bestaande uit Eddie Montgomery (broer van countryzanger John Michael Montgomery) en Troy Gentry. Beide broers en Gentry waren voorheen lid van dezelfde countryband, "Early Timz", die lokaal succes had in clubs in Kentucky. Nadat John Michael Montgomery de band verliet, om om zich op zijn solocarrière te concentreren, zijn Eddie Montgomery en Troy Gentry begonnen met het optreden als duo onder de naam Montgomery Gentry.

In 1999 werd het debuutalbum van het duo uitgebracht, "Tattoos & Scars", welke in de Verenigde Staten een platinastatus heeft verkregen. Na het debuut volgden nog vijf albums: "Carrying On" (2001), "My Town" (2002), "You Do Your Thing" (2004), "Some People Change" (2006), en het meest recentelijk "Back When I Knew It All" (2008). Het volgende album, dat "Montgomery Gentry" zal heten, wordt begin 2010 verwacht. Naast de reguliere studioalbums zijn er ook drie compilatiealbums uitgebracht.

Het duo heeft in de Verenigde Staten verschillende nummer-1 hits gehad. Op 26 mei 2009 ontving Montgomery Gentry een formele uitnodiging van Charlie Daniels om als lid toe te treden van de 'Hall Of Fame' van de Grand Ole Opry, waar alleen de elite van de countrymuziek wordt toegelaten. Op 23 juni 2009 was de inauguratie.


Perview: one in every crowd of Look some more. (nieuw venster, play of download MP3tje)