donderdag, augustus 12

Wie is dit nu weer ? Nou dit is :

Faith Hill werd als Audrey Faith Perry op 21 september 1967 geboren in Jackson, Mississippi. Ze groeide op in het nabijgelegen stadje Star. Als peuter zong ze al de hele dag door en op haar zevende had Faith haar eerste publieke optreden. Haar voorbeeld was countryzangeres Reba McEntire. Toen ze 17 jaar was richtte ze een band op waarmee ze op rodeofestivals en kermissen optrad. Op haar negentiende stopte ze met school en verhuisde ze naar Nashville om daar een zangcarrière te proberen op te zetten.
Haar eerste baantjes waren het verkopen van t-shirts op fandagen en kermissen en het werken als hulpje van Reba McEntire.

Zo ontmoette ze platenbaas Daniel Hill, met wie ze een relatie kreeg. Op 23 juli 1988 trouwde het stel. Daarna werd ze secretaresse bij een platenmaatschappij, waar ze bij toeval werd opgemerkt terwijl ze in zichzelf aan het zingen was. Haar baas Gary Morris drong er op aan dat ze demo's ging inzingen en ging samenwerken met zanger/producer Gary Burr, met wie ze uiteindelijk haar eerste eigen demo maakte en regelmatig optredens verzorgde. Een platenbaas bij Warner zag en hoorde het duo optreden in een club in Nashville en bood Faith een solo-contract aan.
Faith Hill is getrouwd met countryster Tim McGraw. Ze hebben drie kinderen.
Site staat hier.
Jukebox hier
Mooiste nummer hieronder, staat nu weer net niet op die CD.