woensdag, september 1

Nieuwe CD komt uit op 04 Oktober. Je vind hem dan hier. Voor nu deze. Als ze komt ga ik.

Beth Hart (24 januari 1972) is een Amerikaanse zangeres die in
Nederland bekend werd door haar hit Leave the light on. Haar liedjes lijken een beetje op die van Janis Joplin en Joan Armatrading, maar haar stem is rauwer. In de vroege jaren negentig verscheen zij voor het eerst in de publiciteit door een talentenjacht waar ze $ 100.000 won. Haar eerste album, Immortal (Atlantic, 1996), werd opgenomen toen ze nog verslaafd was aan drugs en alcohol. Haar tweede album heet Screamin' for My Supper (Atlantic, 1999). Zij is voor dit album beïnvloed door Etta James, maar schrijft haar teksten over haar eigen problemen.

My california komt 04 Oktober uit. Sample hier.


<<-- Klik voor website. De hoesfoto van de nieuwe CD is prachtig. The L.A. song was een hit in haar thuisland de V.S. Haar derde is Leave the light on. Door de titelsong verwierf zij in 2004 redelijke bekendheid in Nederland. Dit album gaat over het vechten tegen haar problemen: drugs en alcohol. Ze bracht in 2005 een dvd uit waarop haar concert in Paradiso staat. Daarop is duidelijk haar stijl van optreden te zien: ruig en vol passie.

In 2007 bracht ze het album 37 Days uit. Voorbeeld hieronder voor mij het mooiste nummer, Geeneens een hit geweest, hoe kan het. Filmpje is ook prachtig, Klik.