zondag, september 19

Wie is dit ook al weer ?
Santana heeft een superleuke CD uit binnenkort (21 09 2010). Hoe kan het ? Alles staat al weken van te voren op internet, deze dus ook weer.

Santana ook bekend als The New Santana Band is een legendarische Amerikaanse band, gevormd rond muzikaal genie en gitaarvirtuoos (Devadip) Carlos Santana. Kenmerkend voor de muziek zijn de dominantie van de ritmesectie, de mengeling van Latijns-Amerikaanse en rock 'n roll muziek, technisch zeer veeleisende gitaarsolo's en een grote vrijheid tot improvisatie. Hiermee is Santana een van de beste voorbeelden van de bloei van de wereldmuziek in de late jaren zestig en vroege jaren zeventig, gevolg van de hippiecultuur en de daarmee toegenomen interesse in vreemde landen en hun culturele bagage. Legendarisch is Santana's optreden op het Woodstock-festival in 1969. Hieraan dankte de band zijn doorbraak.

Gedurende de hele jaren zeventig bleef de band buitengewoon populair, maar geleidelijk aan raakte de muziek uit de mode. Bekende leden van de band zijn onder andere Greg Rolie (orgel) en Neil Schon (gitaar). Deze richtten zich later op hun eigen band Journey.
Eind jaren negentig was Santana echter weer terug met een commercieel zeer succesvolle cd met nummers die zich kenmerken door het gebruikelijke gitaarspel, nu echter aangevuld met zangpartijen van beroemde zangers en zangeressen. In 2004 stond Santana nog op North Sea Jazz en in 2008 op Bospop te Weert.

Deze overbekende meneer heeft nu een Hard rock CD uit met bekende nummers van bekende artiesten die gezongen worden door andere bekenden. Leuk, het beter coverwerk dus. Het voorbeeld hieronder zal je nog verbazen, echt supergaaf gedaan.

Plaatje is downen via mediafire.
Hij staat ook op multiupload.
Website hier.
Santana Radio hier voor de liefhebber.


Voorbeeld: dance the night away van Van Halen met Pat Monahan (nooit van gehoord--wel goed) hieronder en daarbij nog een oudje, eentje die ik zelf ook graag doe maar telkens dat vette orgel eronder mis. Smoke on the water. CD is een aanrader, echt.