maandag, september 27

William Patrick (Billy) Corgan (Chicago (Illinois), 17 maart 1967) is een Amerikaanse zanger en gitarist. Het bekendst is Billy Corgan van de alternatieve rockgroep Smashing Pumpkins die van 1990 tot 2000 bestond.

In 2006 na een onderbreking van zes jaar herenigde de band zich. In 2007 verscheen een nieuw album van de Smashing Pumpkins met de titel Zeitgeist. Naast Corgan heeft van de originele bandleden alleen drummer Jimmy Chamberlin aan dit album meegewerkt. Met de Smashing Pumpkins maakte hij zes albums, waarvan Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness de succesvolste bleken.

Na het uiteenvallen van The Smashing Pumpkins vormt Corgan samen met drummer Chamberlain, Matt Sweeney en David Pajo in 2001 de band Zwan. De voormalige bassist van A Perfect Circle, Paz Lenchantin treedt een jaar later tot de band toe. Met deze band maakt Corgan melodische pop-rock muziek. De band is echter geen lang leven beschoren en op 15 september 2003 verklaart Corgan in interview op een Amerikaanse radiozender (WGN-9) dat de band officieel is ontbonden.


Ze laten 1 CD achter. Die staat hier. Klik op de gele microfoon als je hem wil downen.
Jukebox hieronder = leuk.