zaterdag, oktober 2

Joe Satriani

wordt door kenners gezien als een van de grootste gitaristen van eind 20e en begin 21e eeuw. Door zijn techniek en karakteristieke composities heeft hij veel respect afgedwongen. Buiten succesvol te zijn als invloedrijke solo-artiest richtte hij twee jaar geleden de wereldband Chickenfoot op met ex-Van Halen leden Sammy Hagar, Michael Anthony en Red Hot chili Pepper's Chad Smith.

Naast het uitbrengen van eigen albums is Satriani ook druk met de jaarlijks terugkerende G3 Tour-concerten, een wereldtournee waar hij samen met Steve Vai en een gastgitarist concerthallen bespeelt. Steve Lukather (van Toto), Robert Fripp (van King Crimson), Yngwie J. Malmsteen, Eric Johnson en John Petrucci (Dream Theater) zijn onder anderen te gast geweest.

Verder heeft de gitaarlegend samen met fabrikant Ibanez een succesvolle eigen gitaarlijn, de JS-serie, ontwikkeld. De zilveren gitaar uit deze lijn die geïnspireerd is door de cover van het album "Flying in a blue dream", is zijn handelsmerk geworden. Ook heeft Satriani zijn eigen lijn versterkers samen met fabrikant Peavey, genaamd de Joe Satriani Signature-serie(JSX). Nou, die gitaren zijn top maar die versterkers duidelijk niet.

Klik op Joe voor de laatste CD, is goed trouwens. Black Swans and Wormhole Wizards. De titel is alleen niet te onthouden. Hier nog even een oudje van hem. En hier nog eentje live.