zaterdag, december 11

Terwijl wij ons volgens de (steeds langer durende) STER-spotjes druk moeten maken over "geur symphonieën", "nog gladdere oksels" en "lekkere hapjes met gekarameliseerde sesamzaadjes", is de wereld hard op weg te veranderen in een groot rampgebied ! -

Er waren in 2000 zo'n 6 miljard mensen op de aarde. Dit zal oplopen tot +/- 9 miljard in 2050 en mogelijk tot 15 miljard in 2100. Alle pogingen om deze toename af te remmen zullen nauwelijks invloed hebben o.a. omdat:

* iedereen alleen aan zijn eigen situatie denkt

* de overheid het krijgen van kinderen nooit zal kunnen verbieden

* door de zgn vooruitgang op medisch gebied de mens steeds langer zal leven
* de kindersterfte in de derde wereld landen sterk zal afnemen

* iedere poging om geboorte beperkende maatregelen in islamitische landen, en in landen waar de katholieke kerk machtig is, door te voeren kansloos is.
-

Oorlogen (2e wereldoorlog: 55 miljoen doden) en epidemieën (AIDS: 60 miljoen doden in de komende 10 jaar) hebben hooguit een licht vertragend effect op de overbevolking.
- De vaak verkondigde stelling dat de beste manier om de bevolkingsexplosie te stoppen zou liggen in het verbeteren van de economische situatie in de 3e wereld landen, het bevorderen van het onderwijs aan vooral de vrouwen en een verbetering van de gezondheidszorg, mag op zich juist zijn, maar daarvoor is het al veel te laat. De kloof tussen het westen en de rest van de wereld op economisch gebied wordt alleen maar groter. Er gaan dan misschien wel meer vrouwen in de 3e wereld naar school dan 25 jaar geleden, maar het aantal vrouwen wat in die landen niet naar school gaat is veel meer gegroeid. En een verbeterde gezondheidszorg leidt voorlopig alleen tot een lagere kindersterfte en ook een hogere gemiddelde ouderdom betekent natuurlijk nog meer mensen. -

Geboortebeperkingsprogramma's in de huidige vorm hebben nauwelijks effect. Dat blijkt bv uit de cijfers voor India. Alleen in China waar aan het krijgen van meer dan 1 kind grote financiële nadelen zijn verbonden kan van enig succes gesproken worden. Maar ook daar groeit de bevolking nog met 208.000.000 mensen in 50 jaar ! Deze methode zal trouwens nergens anders ingevoerd kunnen worden en al helemaal niet in de islamitische landen. En zelfs al was dit elders wel mogelijk, dan leidt dit slechts tot een vertraging en tot een uitstel van de komende rampen.

Heb je even.
Er zit een prachtige film met een beroerde boodsschap onder het plaatje.
Alles wat we gaan missen als we door gaan. Klik hier voor een extra venster.