zondag, januari 9

Mike and the Mechanics was een Britse pop/rockband. In eerste instantie was het een hobbyband van de (bas-)gitarist van Genesis Mike Rutherford. Later groeide de populariteit van de band. Bij deze een greatest hits van Mike.

Het eerste nummer "in de living years" doet mij telkens denken aan mijn vader. Er zijn mensen die hem niet missen maar ik mis hem nog elke dag.


De single bleek een onverwachts succes van de band. In eerste instantie werd gedacht dat de muziek en teksten afkomstig waren van Mike Rutherford; pas in 2004 gaf hij aan dat de teksten afkomstig waren van B.A. Robertson over het feit dat deze in korte tijd zijn vader verloor, maar er een kind bijkreeg. Robertson verweet zijn vader, dat deze te hoge eisen stelde. Maar er is ook zelfverwijt; hij heeft het zijn vader nooit verteld….En toen was het te laat. Het nummer is later opnieuw opgenomen door tal van artiesten waarvan de meest eigenaardige James Last aangezien het een echt rocknummer was. Zanger van het nummer Paul Carrack zong het nog regelmatig tijdens zijn solo-optreden; hij verloor zijn vader echter al op elfjarige leeftijd, maar miste toch de (mogelijke) gesprekken met zijn vader.

Er zijn meer mensen die hier tranen bij laten : klik