vrijdag, april 1

Het verloop van de carrière van Kid Rock is zeer opmerkelijk. In 1999 doet hij voor het eerst groots van zich horen met zijn “Cowboy” en “Bawitdaba”. Vervolgens lijkt de rapper / rocker er met “American Bad Ass” nogmaals een harde knaller tegenaan te gooien. Vervolgens hoorden we weinig van deze man tot er opeens die “All Summer Long” opdook. Een totale transformatie voor deze opmerkelijke persoon. Gaat deze trend die is gezet met het album “Rock ’n Roll Jesus” nog even door of gaat Kid Rock met zijn nieuwe album “Born Free” terug naar zijn rappende verleden?

Eén ding is vrij snel zeker. Bij de eerste tonen van de opener en tevens titeltrack “Born Free” gaat het verder waar het vorige album ophield. Kid Rock heeft zijn draai na al die jaren eindelijk eens gevonden. Het maken van heerlijke traditionele rockmuziek die doet denken aan zijn idool Bob Seger.

Kid Rock doet het op dit album echter niet alleen. Hij wordt op zijn nieuwe reis vergezeld door aangenaam gezelschap. Zo horen we Sheryl Crow ook een mooie bijdrage leveren. Zowel op de achtergrond tijdens het nummer “Slow my roll” als samen met Kid op “Collide”, wat overigens bijna een instant country klassieker zou kunnen worden. De nieuwe koers van Kid Rock pakt echt schitterend uit.