vrijdag, april 29

In 1995 vond een groep Zweden het nodig om zelf een lekkere pot heavy metal te gaan maken. Inspiratiebron was (en is) Iron Maiden en aanverwanten. Er werd hetzelfde jaar nog een demo uitgebracht en het balletje begon te rollen. Nu zij n we toch een goede 16 jaar verder en zijn we inmiddels aanbeland bij het zesde album: Legions Of Bastards.

Onvervalste Heavy Metal met een productie die bijzonder helder klinkt. Zanger Niklas Olsson klinkt weer zoals Wolf hoort te klinken samen met gitaargeluid en drumwerk zoals we die uit de jaren 80 en 90 kennen. Onvervalst en hoogwaardige kwaliteit maar dat mogen we ook verwachten van een band die al zolang meegaat. Nee, Wolf is allang geen coverbandje meer en heeft een eigen sound neergezet die gewaardeerd wordt.

Goed, de nieuwe plaat. De beuk gaat er vanaf Vicious Companions gelijk in. Afsluiter K-141 Kursk laat horen wat deze band in huis heeft. Doordachte riffs en een licht-progressieve song die waardig afsluit. Magisch. Fans vinden dit prachtig, zeker weten. Heavy Metal op zijn top. Er zitten geen verassingen in dit album maar dat zou ook een slechte zet zijn. Een zeer waardige opvolger van voorganger Ravenous dat nóg beter en nóg verfijnder in elkaar zit. Weer een echte Wolf!