woensdag, mei 25

Toen in 2006 het viertal dat we nu kennen als Black Stone Cherry debuteerden met het naar zichzelf genoemde album waren we in onze nopjes. Lekker vette Southern rock doorspekt met een stevige scheut blues en hardrock. Net genoeg om de oude generatie aan te spreken en de jonge niet de kast op te jagen. Nog eens twee jaar later werd met ‘Folklore And Superstition’ duidelijk dat dit geen eendagsvlieg was.

De songs waren er op alle punten op vooruitgegaan en ook live kon me een meer dan aardige reputatie opbouwen. Vandaag komen ze met hun derde langspeler en neem het nu maar van mij aan, dit is een juweeltje. Opnieuw zijn zanger, gitarist Chris Robertson en zijn vrienden erin geslaagd een perfecte balans te vinden tussen wat de jongere en de meer gerijpte muziekliefhebbers wil horen.

Er is ook plaats voor ernstigere noten en die kraken ze perfect op ‘Such A Shame’ waarop je duidelijk hoort dat dit geen AC/DC-kloon is maar een band met muzikanten die van wanten weten. In het najaar zou men door Europa trekken samen met Alter Bridge. Een combinatie die perfect samengaat. Dit is een van de beste cd’s die er dit jaar zullen verschijnen.