zaterdag, februari 11

Luister hier naar The Fray

De Amerikaanse band The Fray is terug met een nieuw album en een nieuwe single; 'Heartbeat'. De single is afkomstig van het nieuwe en tevens derde studio album 'Scars & Stories'.

De band debuteerde in 2005 met het album 'How To Save a Life' waarvan de gelijknamige single wereldwijd een gigantisch succes werd. Ook werd het album twee keer met de platina status bekroond en werden er meer dan 2,5 miljoen albums verkocht. Ook de single 'Over My Head (Cable Car)' was afkomstig van dit album en behaalde twee keer de platina status. In 2010 werd The Fray voor een Grammy Award genomineerd voor het tweede album 'The Fray' waarvan de singles 'You Found Me' en 'Never Say Never' afkomstig waren. Hiervan werden wereldwijd meer dan 4,6 miljoen digitale singles verkocht.

Het nieuwe album is opgenomen in de legendarische Blackbird Studios in Nashville. The Fray werkte samen met producer Brendan O'Brien aan de bekende sound van de band die ook op dit album naar voren komt. Op het nieuwe album beschrijft de band diverse bijzondere ervaringen in een collectie prachtige nummers die de emoties perfect reflecteren terwijl ze nog steeds de bekende pop sound behouden. Tijdens het tot stand komen van 'Scars & Stories' heeft de band een evolutie doorgemaakt, die ze nog niet eerder hadden meegemaakt, zowel op tekstueel als muzikaal gebied. "On our first record, we didn't quite trust ourselves yet," aldus Slade. "We loosened up on the second album, but there was still some element of restraint. But on this one, we just stepped up to plate and swung as hard as we could."