woensdag, november 22

Tenacious D is een komisch getinte rockband die bestaat uit Kyle Gass en Jack Black. Beide heren zijn zowel acteur als muzikant. Ze hebben elkaar ontmoet in Los Angeles toen ze beide speelden in d e theatergroep The Actors Gang. Jack leerde van Kyle gitaar spelen en samen besloten ze een band te vormen. Klik hier voor hun eigen video player. Is leuk !

Na enkele optredens gingen ze een aantal korte komische films maken voor de zender HBO. Al deze filmpjes zijn terug te vinden op de eerste tenacious d dvd- the complete masterworks In 2001 werd hun eerste titelloze album uitgebracht. Terwijl de band live enkel met akoestische gitaren speelde werd in de studio de hulp ingeroepen van Dave Grohl (ex-Nirvana, Foo Fighters), toetsenist Page McConnell van Phish, gitarist Warren Fitzgerald en bassist Steve McDonald. Het album werd geproduceerd door The Dust Brothers. Het nummer Tribute werd een grote hit, mede dankzij de videoclip waarin Dave Grohl de duivel speelt. Volgens Jack Black is het nummer een verwijzing naar Stairway To Heaven van Led Zeppelin.

In 2004 bracht de band het nummer Fuck Her Gently uit op single. De video hiervan werd gemaakt door John Kricfalusi, vooral bekend door de tekenfilmserie Ren and Stimpy. In de clip zijn Jack en Kyle twee engeltjes op de schouders van Satan. Momenteel is de band bezig met de film Pick Of Destiny. In de film zullen niet alleen Tenacious D, maar ook Lee uit hun televisieshow en Will Ferrell te bewonderen zijn. De regie ligt in de handen van Liam Lynch, die ook Tribute regisseerde. Een nieuwe toer van de band zal pas komen na het uitbrengen van die film en een nieuw album. Trailer nieuwe film, (aanrader, supergaaf).