woensdag, oktober 6

<<--50 !

Gabriele Susanne Kerner (Hagen, 24 maart 1960) is een Duitse zangeres die als kind al Nena werd genoemd. Nena is een verbastering van niña (meisje), dat Kerner opvatte als 'nena' toen ze met haar ouders op vakantie was in Spanje. De gelijknamige band Nena scoorde grote hits in de jaren '80 met onder andere 99 Luftballons en Irgendwie, irgendwo, irgendwann.

In 2002 maakte Nena zelf als soloartieste een comeback.Het bekendste lied van de band Nena is 99 Luftballons uit 1983, dat in onder meer Nederland een nummer 1-hit werd. Hoewel er een Engelstalige versie van bestaat die in het Verenigd Koninkrijk op 1 kwam, was het de Duitstalige versie die de Amerikaanse top haalde. In Duitsland was Nur geträumt in 1982 hun eerste hit. In 1989 begon Kerner een solocarrière onder de naam Nena. In 2003 scoorde ze samen met Kim Wilde in een groot deel van Europa een hit met Anyplace anywhere anytime, een tweetalige remake van Irgendwie, irgendwo, irgendwann en Anyplace, anywhere en anytime uit 1984. Dubbelaar downloaden via multiupload via het plaatje.

Voor de liefhebbers van fragezeigen : klik hier, hier of hier. Alhoewel, die laatste is niet echt top, denk dat ze een biertje teveel op had toen.