donderdag, februari 17

Ondergetekende heft het nooit echt gehad voor tribute albums, maar voor deze 'Bushman Sings The Bush Doctor' maken we graag een uitzondering.

De reden daarvoor is tweeledig: de adaptaties van Bushman klinken verre van onaardig, maar, nog belangrijker, Peter Tosh, onterecht wat uit de aandacht verdwenen, verdient deze hommage. Voor 'Mama Africa' en 'Don’t Look Back' nodigde hij nog respectievelijk Buju Banton en Tarrus Riley uit.

Die eerste zorgde ervoor dat de versie van 'Mama Africa' dat ietsje extra kreeg, maar Riley, die hier trouwens de stem voor zijn rekening neemt die op het origineel door Mick Jagger werd ingezongen, komt iets te nadrukkelijk naar voren.

Dit album stond eigenlijk al aangekondigd in 2008 en het feit dat het pas nu het daglicht ziet is alweer een mooie illustratie van de malaise waarin de muziekindustrie zich bevindt. Nu is het alleen maar hopen dat het jonge volkje zich naast Tosh ook Bushman zelf nog herinnert, want zijn laatste album 'Get It In Your Mind' dateert ook alweer van drie jaar geleden en passeerde zonder veel ophef.