maandag, februari 14

Robbie Williams, er zijn maar weinig mensen die nog nooit van hem gehoord hebben. Die niet mee kunnen zingen met het refrein van zijn grootste hits. En die niet weten dat hij vroeger bij Take That hoorde, waar hij in de zomer van 1995 uit stapte/uit werd gezet – afhankelijk van welke versie je moet geloven.

Williams was in die periode flink aan de verdovende middelen en paste niet meer zo lekker in het imago van de jongensgroep. Hij wilde liever bij Oasis horen en was dikke vriendjes met de gebroeders Gallagher, zelf ook niet vies van een drankje hier en een poedertje daar. Williams koesterde na de breuk nogal wat wrok jegens zijn voormalige beste vrienden van Take That. Zijn boosheid was vooral gericht tegen Gary Barlow en manager Nigel Martin-Smith en werd niet onder stoelen of banken gestoken. Williams greep elke gelegenheid aan om te vertellen dat hij zeer slecht was behandeld, dat hij zijn ex-manager haatte en had geen goed woord over voor Barlow.

In de media, maar ook in zijn eerste solo-nummers waren de referenties niet te missen.
Maar dat was in de jaren 90 en inmiddels is het 2010. De ruzie met de overige leden van Take That – die een half jaar na de breuk met Williams stopten, maar inmiddels weer bij elkaar zijn – is bijgelegd. Sterker nog, er staat een tour en een album gepland van Take That in de volledige oude bezetting, inclusief Robbie Williams! Om dit kracht bij te zetten hebben Williams en Barlow samen een aantal nummers opgenomen, die op Williams’ greatest hits album
In and Out of Consciousness staan.

Dit dubbelalbum bevat alle singles in omgekeerd chronologische volgorde en begint dus met ‘Shame’, de single met Balow die gaat over hun koppigheid tijdens de jaren van ruzie. Ook het nieuwe nummer ‘Heart and I’ is een samenwerking met Barlow.
Het album bevat maar liefst 39 nummers en is het laatste dat onder zijn huidige contract bij EMI wordt uitgebracht. Dat Robbie Williams nog altijd populair is moge duidelijk zijn. Het album kwam meteen op nummer 1 binnen in de Engelse charts, wat
In and Out of Consciousness het negende album van Williams maakt dat op deze positie binnenkomt. Ook in veel andere Europese landen behaalt het de top 5 in de eerste week na de release.