woensdag, april 6

Liefhebbers van old school metal zullen niet om Angelmaker van Overdrive heen kunnen. Overdrive zijn oude rotten, ze bestaan al sinds 1980. In 1983 en 1984 leverden ze twee goeie metal albums af, daarna ging het minder en in 1985 ging de band uit elkaar.

Vanaf 2008 zijn ze echter weer terug. Toen brachten ze Let The Metal Do The Talking uit. Het eerste album na 26 jaar en deze werd zeer goed ontvangen. Nu is er dus Angelmaker.
In dit album heeft de band zeer veel energie gestoken.

25 demo’s werden opgenomen en uiteindelijk kwamen er 12 songs op het album terecht. Angelmaker gaat verder op het hoge niveau wat de band met Let The Metal Do The Talking in heeft gezet. Classic metal in de stijl van Iron Maiden, Judas Priest en Accept. Een strakke ritmesectie, dubbele gitaarsolo’s en een zanger met veel bereik.

Overdrive kent haar pappenheimers maar weet de traditionele inslag om te zetten naar songs die niet alleen maar aan de jaren 80 terug doen denken.
Angelmaker is een klasse album geworden en een waardig opvolger van Let The Metal Do The Talking. Een must voor iedereen die van traditionele heavy metal houdt.