zaterdag, mei 7

Met slechts een paar woorden weet de Texaanse Robyn Ludwick beelden te schetsen die zo raak zijn dat ze je simpelweg niet onberoerd kunnen laten. Naast het titelnummer Out Of These Blues (Late Show Records/Continental Song City/Munich) raken ook de andere elf nummers van haar allemaal hart en ziel.

Het zijn liedjes over three time losers, just an old hillbilly of a poor migrant farmer met altijd het besef: And love is a sweet thing to find / When you realize this old world is so unkind. Ze kan niet alleen prachtig beeldend schrijven, haar countryfolk is onontkoombaar door die stem van haar. Een stem als de splinters van een houten veranda. Die bibber is als de siddering die door het lijf jaagt – tot in de tenen – tijdens de bekroning van de liefde.

Maar diezelfde bibber draagt ook de sporen van al het leed dat hoort bij alles wat daar zoal aan vooraf kan gaan. Het leven, niets minder dan dat. Robyn Ludwick heeft met Out Of These Blues een album gemaakt dat in dezelfde hors categorie valt als het werk van Sam Baker, ook al een Texaan. Het beheerste spel van producer Gurf Morlix (allerlei snaren- en toetsenspul), Ian McLagan (B3, piano), Gene Elders (fiddle) Eddie Cantu (drums) en echtgenoot John Ludwick (bas) is ook al uitmuntend.
Deze review is van Alt country.nl