maandag, juni 27

David Mark Pearce

gooit met Strange Ang3ls zijn allereerste solo project voor de hongerige leeuwen. De veel gevraagde gitarist, songwriter, engineer en producer neemt pas op vijftienjarige leeftijd voor het eerst een gitaar vast, nadat hij had leren drummen. In 1996 behaalde hij zijn diploma in Music Technology aan het London College of Music en Media om enkele jaren later de aandacht te trekken van Oliver Wakeman, zoon van de vermaarde Britse toetsenist en lid van het progressieve Yes. Verder bestaat zijn ervaring uit de samenwerking met de melodische rockband Union Jane en de folk rockgroep Naked Feet.

Nu verschijnt eerstdaags het langverwachte debuut
Strange Ang3ls. Het schijfje omvat tien tracks boordevol boeiende AOR. Dat David Mark Pearce naast een begenadigd componist ook een getalenteerd gitarist is, bewijst hij al vanaf de openingssong ‘Ang3ls (Help Us)’. Dit is zowaar een heus festijn voor de gitaarfreaks onder ons. Daarnaast is de gillende dame de perfecte aanzet naar de muziek die volgt.

Mensen die bands als Journey, Styx, Foreigner en Night Ranger een warm hart toedragen, kunnen blindelings deze schijf aanschaffen. Het verbluffende album ligt vanaf eind juni in de winkelrekken. Bovendien krijgt het kleinood mooi artwork toegemeten, wat voor het anti-downloadpubliek aardig meegenomen blijkt.