woensdag, juni 1

De Britse zusjes Charley en Hattie Webb debuteerden ruim 10 jaar geleden met het in Nashville opgenomen A Piece Of Mind. Het vijf jaar geleden in de roemruchte Abbey Road studio opgenomen Daylight Crossing klonk minstens even Amerikaans en leverde The Webb Sisters bijna uitsluitend bijzonder positieve recensies op.

We hebben ruim 5 jaar moeten wachten op de derde plaat van de Britse zusjes, maar Savages blijkt het lange wachten meer dan waard. Charley en Hattie Webb hebben in de tussentijd overigens niet stil gezeten. Samen met Sharon Robinson verzorgden The Webb Sisters de afgelopen jaren de achtergrondvocalen bij hun held Leonard Cohen tijdens diens wereldtoernooi waar lange tijd geen eind aan leek te komen. The Webb Sisters stonden bijna 250 keer met Leonard Cohen op de planken en dat blijft natuurlijk niet onbeloond.

The Webb Sisters vertolken op hun derde plaat op fraaie wijze Cohen’s If It Be Your Will en uiteraard doet de oude meester mee middels een spoken word bijdrage. Het is een van de vele hoogtepunten op deze prachtige plaat.
Tijdens de opnamen van Savages werkten The Webb Sisters met producer Peter Asher en de nodige bekende sessiemuzikanten. Asher draait al wat langer mee, heeft onder andere gewerkt met 10,000 Maniacs en Linda Rondstadt en past goed bij de muziek die The Webb Sisters maken. Het levert een mooie mix van eigentijdse en tijdloze muziek op, die voor een belangrijk deel is te vangen in de hokjes folkpop en countrypop . Op basis van het gebodene op Savages durf ik dan ook wel te voorspellen dat The Webb Sisters met deze plaat definitief door gaan breken naar een groot publiek. Daar valt helemaal niets op af te dingen, want het fraaie Savages is in alle opzichten een plaat om te koesteren