donderdag, juni 30

Na het debuutalbum ‘Rise’ uit 2006 en de opvolger ‘Everyday Demons’ uit 2009 is er dan nu een dvd verschenen van The Answer met een zeventig minuten durende documentaire, diverse live-opnamen en negen promotieclips. Wie de laatste optredens van AC/DC in Nederland heeft bijgewoond werd al vroeg op de avond wakker geschud door vier jonge Noord-Ieren met een enorme hoeveelheid enthousiasme, energie, inzet maar bovenal met een grote dosis ‘rock in hun donder’. Het is snel gegaan met de vier jongens uit Belfast die vijf jaar geleden nog een korte Nederlandse tour deden in zaaltjes met gemiddeld vijftig betalende bezoekers.

De band mocht openen voor grote namen als The Rolling Stones, Aerosmith, Whitesnake en The Who maar “Het beste live-optreden ooit wordt zonder twijfel gespeeld door AC/DC”, aldus Micky Waters, de bassist die namens het viertal spreekt.
De band wordt 412 dagen gevolgd tijdens de Black Ice-tour van hun grote helden waar het als support-act mag optreden. “We waren bezig met het opnemen van enkele b-kanten voor ‘Demon Eyes’ in Brixton” toen onze manager iedereen bij elkaar riep voor een korte vergadering. Op het moment dat hij zijn map op tafel legde zag ik tussen die papieren het logo van de band met diverse plaatsnamen er achter vermeld staan. Toen wist ik het zeker”. Het blijkt de tourkalender te zijn van 42 optredens in Amerika waar wordt opgetreden in zalen en stadions met een minimale capaciteit van 20.000 toeschouwers.