vrijdag, januari 6

Aanrader, gaan we nog wat van horen.

Elisabeth Maurus (Rock Island (Illinois), 21 november 1982), beter bekend onder haar artiestennaam Lissie, is een Amerikaanse folkrockartieste en is volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Paste de beste nieuwe soloartiest van 2010. In november 2009 verscheen haar eerste ep, Why You Running. Haar debuutalbum Catching a Tiger kwam uit in juni 2010.
Link
Lissie is geboren en opgegroeid in Rock Island in Illinois. Ze was reeds op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en vertolkte op negenjarige leeftijd de hoofdrol in de musical Annie. Haar doorbraak bij het grote publiek ontstond door de samenwerking met Morgan Page in het nummer The Longest Road.
Haar ep Why You Running, geproduceerd door Bill Reynold van de Band Of Horses, werd uitgebracht in november 2009 door Fat Possum. Lissie werd door velen opgemerkt, onder wie Lenny Kravitz en Ray Lamontagne, die haar vroegen als voorprogramma bij hun tournee. Lissie ging vervolgens in zee met Sony Music UK's Columbia Records. Haar debuutalbum, Catching a Tiger, kwam uit op 21 juni 2010. Het album was opgenomen in Nashville in 2009 en geproduceerd door Jacquire King. De eerste single van het album, In Sleep, werd door het Britse muziektijdschrift Q als single van de dag gekozen. De tweede single, When I'm Alone, werd door iTunes UK verkozen tot single van het jaar 2010. Cuckoo werd de derde single van het album Catching a Tiger.