maandag, januari 2

Heb je dat wel eens: je hoort een reclame met steengoeie muziek eronder. Dit is er eentje, zit onder de reclame voor de Nikon eos 600. Het nummer heet young blood. Nummer 7 hieronder.

The Naked and Famous is een band uit Nieuw-Zeeland. Ze brengen hoofdzakelijk een mengeling van electropop en alternatieve rock. De muziek van The Naked and Famous wordt veel vergeleken met MGMT en Passion Pit.


De groep werd in 2008 opgericht door zangeres Alisa Xayalith en zanger/producer/gitarist Thom Powers. Snel daarna kwam ook Aaron Short bij de band. De drie kenden elkaar van een muziekopleiding in Auckland. The Naked and Famous bracht aanvankelijk twee EP's uit, maar brak in 2010 door dankzij de Nieuw-Zeelandse nummer 1 hit Young Blood.[1] Op 6 september 2010 werd hun eerste album Passive Me, Aggressive You uitgebracht. Tweede single Punching in a Dream bereikte de elfde plaats in de Nieuw-Zeelandse hitlijsten. In december 2010 voorspelde de BBC op hun website in de rubriek "Sound of 2011" dat de band in 2011 zal gaan doorbreken.