zaterdag, mei 8

Click pic for download.
De hardrockers van Buckcherry zijn "the Natural Successor To Aerosmith and Mötley Crüe". De band ontstaat in 1995, nadat zanger Joshua Todd en gitarist Keith Nelson aan elkaar voorgesteld worden door hun gezamenlijke tatoeëerder. In 1999 brengen ze hun ‘self-titled’ debuutalbum uit, waar ze meteen een gouden plaat mee in de wacht slepen. Na het album ‘Time Bomb’ in 2002 is het een tijdje stil rond Buckcherry, totdat Todd en Nelson in 2006 het album ‘15’ uitbrengen.

Met deze plaat knallen ze keihard de music charts in en ze scoren megahits met ‘Crazy Bitch’ en ‘Sorry’. In de categorie Best Hard Rock Performance worden ze met het nummer ‘Crazy Bitch’ zelfs genomineerd voor een grammy. Nog steeds ‘high’ van dit succes duiken de bandleden de studio weer in waarna in 2008 het laatste album “Black Butterfly” verschijnt.

Buckcherry weet stevige distorted rock ‘n’ roll nummers af te wisselen met gevoelige ballades, zoals in ‘the good old days’ van Guns ‘n’Roses en Aerosmith. Hou je van tijdloze glam/hardrock met een dikke, vette knipoog naar een hele rits 'foute' 80's LA bands dan moet je bij Buckcherry zijn.


Click here for sextips

Click here for preview "dreams"
of hier: