zaterdag, april 30

Geel of roze

Beste mensen.
Ik hoor vaak dat ik veel te zeuren heb over Bush. Klopt helemaal.
Maar in de VS hebben ze ook wel eens iets goeds.

Dit bijvoorbeeld : In sommige staten moeten mannen die veroordeeld zijn voor een zedenmisdrijf (verkrachting of aanranding) misschien met een roze nummerplaat rond gaan rijden. Doen ze dat niet zijn ze hun rijbewijs kwijt. In sommige staten moeten nu al automoblisten die gepakt zijn met een slok op achter het stuur met een gele nummerplaat rondrijden. Waarom ik dit vertel ? Bush en Cheney zijn beide een keer veroordeeld voor dronken achter het stuur. Ja, toch weer Bush. Sorry.
Voorstel.

vrijdag, april 29

Arrow

Nu ook arrow smooth jazz. Ik hou niet van echte jazz maar dit is toch wel leuk. Kijk rechts. Gaat via de windows media player. De mediaplayer haal je hier.

donderdag, april 28

Airbus.

Klik hier voor het gebeuren rondom de nieuwe airbus. Het is een echt enorm groot ding. Hoeveel oerbossen gaan eraan door dit monster, hoeveel fossiele brandstoffen gaan we er doorheen jagen enkel en alleen om mobiel te zijn. De superjumbo moet volgend jaar operationeel zijn. Voor de luchthavens levert de komst van het toestel nog de nodige hoofdbrekens op. Heathrow in Londen trekt 640 miljoen euro uit voor aanpassingen, zoals de ontwikkeling van een dubbele slurf om beide verdiepingen van het toestel te kunnen bereiken en het ontwikkelen van een grotere bagageband die de koffers van 555 mensen tegelijk aan kan.

Specs
Airbus site met video beelden.

airbus Posted by Hello

woensdag, april 27

Kleurtjes.

Zou dit in de VS nou net zo iets zijn als het weer van vandaag ? Ik kan trouwens niet vinden wat voor weer het dan wordt vandaag in de VS.

O nee, het staat hier. Elevated vandaag. Maar die staat weer niet bij de uitleg in die kleur.

Als je dan Bush nog even wil zien zeveren klik je hier.

Als dat te gek is en je hem alleen wil horen lullen over het geld dat hij gaat uitgeven om nog meer mensen de dood in te jagen klik je hier.

Lieve mensen

Lieve mensen die wel eens op mijn site kijken.
Als u aan de rechterkant ziet dat ik online ben ben ik ook op de chatbox. Wil aub ook af en toe eens op de chatbox inloggen. Als er minder dan 10 mensen per week inloggen raak ik hem namelijk weer kwijt. En een ding is zeker, ik zit zwaar onder het gemiddelde. Doe mij een lol.

maandag, april 25

As van het kwaad.


Minister Bot zei zaterdag er vanuit te gaan dat de regering van president George W. Bush zich in de tweede termijn coöperatiever tegenover de internationale gemeenschap zal opstellen, omdat ,,ze natuurlijk gezien hebben dat in Afghanistan, Irak en de Balkan de methode van alleen maar bombarderen niet werkt. En dat ze ons hard nodig hebben om te zorgen dat de zaken alsnog in de gewenste richting worden gebogen.'' In dit verband, zei Bot, ,,kijk ik natuurlijk naar de signalen die ze afgeven'' en heeft hij moeite met de voordracht van Bolton. Maar het betekent natuurlijk niet dat we geen militairen leveren aan de VS om te moorden in Afghanistan.

zondag, april 24

Iq test


Niet zoveel te melden op de dag dat de Armeniers hun genocide herdenken.

Armenië herdenkt genocide van 1915 In de Armeense hoofdstad Jerevan hebben tienduizenden mensen de volkerenmoord uit 1915 herdacht. De Turken brachten ten tijde van het Ottomaanse rijk 1,5 miljoen Armeniërs om. President Kocharian legde een krans bij het genocidemonument. Het hoofd van de Armeense christelijke kerk leidde een emotionele dienst. Op 24 april 1915 gaven Turkse leiders het bevel tot arrestaties van Armeense leiders, die in verzet zouden zijn gekomen tegen de Turkse overheersing. Dat vormde de aanzet tot een periode van georganiseerde moordpartijen. AantalDe slachtoffers werden door de autoriteiten afgeschilderd als binnenlandse vijanden. Turkije, die de moorden tot nu toe niet erkent als genocide, houdt het op 300.000 doden.

Geen grappen en grollen dus. Doe in de tussentijd deze iq test maar eens.

zaterdag, april 23

rooftoptape

vrijdag, april 22

Raspoetin.

Grigori Jefimovitsj Raspoetin werd op 10 januari 1869 in het boerendorp Pokrovskoje in Siberië geboren, ver van de luisterrijke salons van het tsarengezin in Sint Petersburg. Als kind had Raspoetin doorlopend goddelijke visioenen en magische genezende krachten – hij kon een paard genezen door het aan te raken. Afgezien van zijn genezingen, stond de adolescent bekend om zijn wellustige seksuele gedrag en verwierf zich om die reden de naam Raspoetin ('de losbandige').

Raspoetins bloedige einde betekende het begin van het einde voor tsaar Nicolaas en tsarina Alexandra: slechts tien weken na zijn dood wierp de Russische Revolutie van 1917 de laatste Romanov-dynastie omver. Minder dan twee jaar later werden Nicolaas en zijn gehele familie in Siberië geëxecuteerd door een vuurpeloton. Bijna een eeuw later staat de vraag nog steeds open: was Raspoetin een wonderdoener of een geraffineerde bedrieger? Onbegrepen boer of incarnatie van de duivel; Raspoetins duistere nalatenschap leeft voort.

donderdag, april 21

Jules

Amsterdam heeft het, en als ze het niet hebben, dan jatten ze het wel
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het
en in Amsterdam smijten ze het over de balk......
Klik op de pasfoto om een superleuke MP3 te downloaden. 4MB.
Vroeger of later Ga je dood
Dat staat als een paal Boven water
Zo oud als Sparta Word je nooit
En als je gaat Is het je tijd geweest
Dat is één ding Dat zeker is
Zo niet Ofter een hemel is
Maar álster één is Dan zal je zien
Dat de Hemelpoort- Oh brok in ons keel -
Verdacht veel weg heeftVan Het Kasteel

Rotterdam staccato

woensdag, april 20

Goed nieuws ?

We zullen het zien.

Israël is begonnen met de voorbereidingen voor de terugtrekking uit de bezette gebieden. Uit legerposten in de Gazastrook wordt alvast materiaal weggehaald, zoals computers en meubilair van bureau's. Ook worden er in Israël tijdelijke woningen gebouwd, waar kolonisten terecht kunnen als ze komende zomer weg moeten uit de joodse nederzettingen. De ontruiming zelf moet volgens plan beginnen op 20 juli, maar premier Sharon overweegt een uitstel met drie weken. Sharon wil voorkomen dat de ontruiming samenvalt met een joodse religieuze rouwperiode ter nagedachtenis aan de verwoesting van twee tempels in Jeruzalem.

Vergeet echter een ding niet: Sharon is de man achter Sabra en Shatila.

Om wraak te nemen op de, door een bomaanslag omgekomen Bashir Gemayel en 25 van zijn volgelingen(waarschijnlijk was het al eerder van te voren gepland, dus geen wraak), vielen op 16 september '82 de Christelijke Falangisten (met toestemming van Israël) de bij Beiroet gelegen vluchtelingenkampen Sabra en Shatila binnen. Door de IDF werden beide kampen, met infanterie en tanks hermetisch van de buitenwereld afgesloten, en de Falangisten trokken met ongeveer 150 manschappen, in de namiddag de kampen binnen. Volgens de Israëliërs waren er in beide Palestijnse kampen, rond de 200 gewapende PLO'ers aanwezig en zou er een grote voorraad wapens liggen opgeslagen. Toen de IDF in de ochtend van 18 september de Falangisten opdracht gaf te stoppen met hun acties werden, door de Israëliërs , met bulldozers massagraven gedolven en gebouwen met de grond gelijk gemaakt.Door op deze wijze te werk te gaan lopen de schattingen van het aantal slachtoffers nogal uiteen. De Libanezen houden het er op rond de 460, de IDF op 700 tot 800 doden, en het Rode Kruis op ongeveer 2.750 slachtoffers. Naast Palestijnse waren er ook Libanese Syrische en Iranese slachtoffers.
Lees hier over de betrokkenheid van Sharon.
Leven van Sharon.
Samenvatting.
Zegt de ene oorlogsmisdadiger tegen de andere........................

Swaziland

De koning van Swaziland had een weinig opbeurende paasboodschap voor zijn onderdanen: er komt geen democratie. Volgens koning Mswati van het het Afrikaanse land 'is democratie niet goed voor ons'. "Ondanks dat de hele wereld democratie predikt, is dat voor ons nog geen reden dat ook te doen'', zei de 35-jarige vorst. Geen politieke partijenSwaziland is een zogenoemde absolute monarchie. Het landje kent sinds 1973 al geen politieke partijen meer. De koning heeft de uitvoerende, wetgevende en rechtsprekende macht. Swaziland, ingesloten tussen Zuid-Afrika en Mozambique, heeftt ongeveer 1,1 miljoen inwoners.

Koning Swaziland koopt maar weer wat auto's:
Koning Mswati III van Swaziland heeft zichzelf weer eens getracteerd op een aantal nieuwe bolides. Hij heeft voor zijn verjaardag, volgende week, zijn toch al imposante collectie auto's opnieuw uitgebreid met acht gloednieuwe Mercedessen S-350 met vergulde nummerplaten. De 36-jarige vorst, de laatste absolute monarch van Afrika, was zo onder de indruk van de auto in de folder, dat hij zelfs niet kon wachten tot de wagens via de reguliere kanalen konden worden geleverd. Hij liet zijn cadeautjes direct vanaf de lopende band in Duitsland overvliegen naar zijn koninkrijkje. ArmoedeVeel mogelijkheden om met zijn nieuwe speeltjes te pronken, heeft Mswati niet. Verharde wegen zijn er nauwelijks in Swaziland. 70% van de inwoners leeft in bittere armoede. Veel mensen sterven aan aids, omdat nauwelijks wordt geïnvesteerd in preventie en behandeling.


Het persoonlijk kapitaal van Mswati zelf lijkt echter onuitputtelijk. Eerder dit jaar kocht hij tien splinternieuwe BMW's voor zijn elf echtgenotes en drie verloofdes. Voor zichzelf schafte hij vorig jaar een peperdure limousine aan.

De bruid heeft ook een auto maar kan nog niet rijden.

dinsdag, april 19

Aardscheerder


Gaat asteroïde 2004 MN4 de aarde raken?
Met grote snelheid komt een asteroïde op de aarde af. Volgens de laatste berekeningen zal de asteroïde, met een doorsnee van zo'n driehonderd meter, in 2029 op een afstand van ongeveer dertigduizend kilometer langs de aarde schieten. Maar het gevaar komt daarna pas.

Dertigduizend kilometer is in de ruimte helemaal niet zo veel. En wetenschappers waarschuwen in de Britse krant The Times voor het gevaarte, dat afgelopen jaar is ontdekt en de naam 2004 MN4 heeft gekregen. Zwaartekracht Omdat de asteroïde zo dicht in de buurt van de aarde komt, is er volgens hen een kans dat de zwaartekracht van de aarde de baan van de asteroïde verandert. Dat zou betekenen dat in 2034, of één of twee jaar later, alsnog sprake van een botsing met de aarde kan zijn.

De wetenschappers vinden dat er meer onderzoek naar 2004 MN4 moet worden gedaan. Om het risico van een botsing goed uit te kunnen rekenen, willen onderzoekers bijvoorbeeld weten uit wat voor materiaal de asteroïde bestaat. Er zou een zender op de asteroïde geplaatst moeten worden. Dan kunnen wetenschappers de positie van 2004 MN4 continu in de gaten houden en bovendien kan de zender gegevens doorsturen over het materiaal waar de asteroïde uit bestaat. In 2012 is er een kans om zo'n zender te plaatsen. Dan is de asteroïde 'maar' zestien miljoen kilometer van de aarde verwijderd.

Simuleer---N E O, near earth objects---Stel je gerust ??---filmpje

maandag, april 18

NS

Meer treinreizigers tevreden over de NS.

Het aantal treinreizigers dat aangeeft tevreden te zijn met de dienstverlening van de NS neemt verder toe. 68% was het afgelopen kwartaal tevreden, tegen 62% in dezelfde periode vorig jaar. Tevreden wil zeggen een rapportcijfer van zeven of hoger. De NS laat elk kwartaal onafhankelijk onderzoek doen. De waardering is nu op hetzelfde niveau als begin 2000. De reizigers zijn vooral meer tevreden over de punctualiteit van de treinen, terwijl de treinen zelf niet in dezelfde mate op tijd zijn gaan rijden. De informatievoorziening van het treinpersoneel is verbeterd.

NS Stress---9292---30 04 2001---




Iran.

Doodstraf dreigt voor drie minderjarigen in Iran
Executie dreigt voor de zeventienjarige Rasoul Mahammadi op zaterdag 16 april. Zijn vader, Mousa Ali Mohammadi, dreigt op hetzelfde moment te worden geëxecuteerd. Beiden zijn tevens veroordeeld tot 74 zweepslagen voordat ze ter dood worden gebracht.


Ook Abbas Hosseini, een uit Iran afkomstige Afghaanse vluchteling, dreigt te worden geëxecuteerd. Hij was 17 jaar toen hij een man vermoordde in juli 2003. Later verklaarde hij dat dit gebeurde in een ‘moment van verstandsverbijstering’. De man, die lid zou zijn van de Revolutionaire Garde, had seksuele toenaderingen gezocht tot Abbas Hosseini, waarop Hosseini hem in een vlaag van woede met een mes vermoordde.

Naar verwachting zal een derde jongeman, een 18-jarige gevangene in Kerman binnenkort worden opgehangen in die stad. Amnesty International onderzoekt deze zaak nog. Amnesty International is geschokt vanwege het feit dat Iran doorgaat met de executie van minderjarigen. Iran heeft diverse internationale verdragen geratificeerd die de doodstraf voor minderjarigen verbieden. De dreigende executies tonen aan dat Iran wederom zijn internationale verplichtingen negeert. Amnesty International dringt er bij de Iraanse autoriteiten op aan de executies te stoppen en de rechtszaken te heropenen. En mensen, dit gebeurd allemaal terwijl wij ons druk maken over de prijs van benzine.

Galgboom.--Galgje

De galg is ouderwets.

zaterdag, april 16

Ron

dit is mijn vriend ron. Klik hier voor het webalbum met andere foto's van Ron. Ron houdt van Abba. Klik hier voor Abba en kijk naar de clip van de dag.

vrijdag, april 15

Fotoalbum

Sorry mensen, mijn fotoalbum is gedelete door webshots omdat ik er een foto van henzelf op had gezet en dat mag blijkbaar niet. Ik maak een nieuwe start. Klik hier. Aan de rechterkant bij de vaste links staat ook een link naar webshots, de plek waar de foto's staan. Het zijn foto's van mezelf, grappen of bureabladen.

Als het allemaal niks is kijk je naar Jaded.
Dat is echt iets heel anders.

donderdag, april 14

Koedriest

Het monument 'Koedriest' in Leusden in Leusden is opgericht ter nagedachtenis aan de 77 Russische krijgsgevangenen die hier op 9 april 1942 door de bezetter zijn gefusilleerd.

De Russische militairen waren een half jaar eerder als krijgsgevangenen het Kamp Amersfoort binnengebracht, nadat ze een vreselijke tocht van veertien dagen in veewagens hadden doorgemaakt. Tijdens de reis hadden ze geen voedsel gehad. Op de dag van hun aankomst (27 september 1941) moesten zij in optocht naar het kamp lopen. Ze werden de gehele stad door gevoerd om de Amersfoortse burgers te laten zien hoe deze 'lagere mensen' eruit zagen. De inwoners van Amersfoort reageerden geschokt. Toen zij probeerden de uitgehongerde Russen water en brood te geven, verhinderde de bezetter dit. In het kamp aangekomen, werden de 101 Russische krijgsgevangenen slecht behandeld. Ze moesten heel lang in de Rozentuin staan, die met prikkeldraad was afgerasterd.

Op 9 april 1942 waren nog 77 van de Russische gevangenen in leven. In de vroege morgen werden ze naar Koedriest gebracht. Daar was reeds een gat gegraven, zo groot als de plaat onder het huidige gedenkteken. In groepjes van vier werden de gevangenen daar neergeschoten. Over de lichamen werd ongebluste kalk gestrooid. Na de oorlog zijn de stoffelijke resten herbegraven op de Russische erebegraafplaats aan de voorzijde van Rusthof in Leusden.

Kampgevangene G. de Wilde uit Arnhem maakte tussen november 1941 en januari 1942 zeven tekeningen van Russische gevangenen. Van twee gevangenen vermeldde hij de namen, te weten: Kaderu Xatam en Muratov Zayer. Op de plaats waar de Russische krijgsgevangenen zijn doodgeschoten is in 1954 een eenvoudig monument opgericht. Op 4 mei 1962 werd dit vervangen door de huidige zuil. In de volksmond wordt deze gedenkplaats het 'Russisch monument' genoemd. De naam 'Koedriest' wijst op een dor en droog stuk land, waar vroeger alleen een beetje gras of kreupelhout wilde groeien. Het perceel lag achter het Kamp Amersfoort.

Kamp Amersfoort.---Lokatie Koedriest.---Dood in Nederland---werkstuk---diepgang
Lees dit verhaal over Pjotr en Galina

woensdag, april 13

Toekomst.

Vroeger werd er ook al nagedacht over hoe de wereld er later uit zou kunnen zien. Hier zijn een hele rij voorbeelden ervan.

dinsdag, april 12

Lucky shot ?

Dit zou je even moeten zien. Is verbazingwekkend. Heb je quicktime ?
Posted by Hello

maandag, april 11

RMS

De ongeveer 12.500 Molukkers die in 1951 naar Nederland zouden komen, waren bijna allemaal ver van de Molukken verwijderd, toen eind 1949 het Nederlandse gezag over Indië werd overgedragen aan Indonesië. De meeste mannen onder hen waren als militairen met hun gezinnen ingekwartierd in kazernes (tangsi's), verspreid over andere delen van de Indonesische archipel. Verreweg de meeste Molukse militairen behoorden tot het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Bij de soevereiniteitsoverdracht hadden Nederland en Indonesië afgesproken dat het KNIL op 26 juli 1950 zou worden opgeheven. Voor Nederlandse militairen betekende de opheffing dat ze zouden worden gerepatrieerd. De Molukse (en andere inheemse) militairen konden kiezen: óf gedemobiliseerd worden op een 'plaats naar keuze binnen Indonesië' óf de overstap maken naar de APRIS, het leger van de Verenigde Staten van Indonesië. RMS-demonstratie in Jakarta, 7 november 1950. Voor de meerderheid van de Molukse KNIL-militairen was overgang naar de voormalige vijand een moeilijke stap. Toch werd het idee niet direct afgewezen. Wel stelden de militairen een aantal voorwaarden. Zo wilden ze niet afzonderlijk, maar als eenheden overstappen naar de APRIS, en wel onder hun eigen officieren. Bovendien wilden zij in Oost-Indonesië gelegerd worden, zoals ook door Oost-Indonesische politici werd gewenst. Van alle afspraken kwam helemaal niks terecht. De molukkers kwamen naar Nederland en gingen nooit meer terug. Aan de zelfkant van de samenleving kregen ze stank voor dank.

Filmpje kaping en achtergronden.
Interview Anja ten Dam. (aanrader met autentieke radiofragmenten)

43painfbat---Dutch aproach---De Punt---Moluks museum

zondag, april 10

Harki

In de koloniale tijd hadden de fransen zo'n beetje het hele noorden van west Afrika. De landen die nu magreb heten. Natuurlijk was daar na de oorlog ook een onafhankelijkheidsstrijd. Frankrijk werd daarbij geholpen door de Harki's. Dit waren Algerijnen die op hand van de franse kolonisten (pied noirs) waren. De strijd werd opgegeven door de Gaulle (ik heb u begrepen). Het franse leger vertrok maar voor de Pied noir was niets geregeld. Laat staan voor de Harki's. Toen de fransen wegreden met hun legervoertuigen stonden de op wraak beluste Algerijnen al klaar om de Harki's te lynchen.

Wie onmiddellijk werd vermoord mocht nog van geluk spreken. Voor de meeste harki's kwam het verlossende einde pas na dagenlange martelingen, waarbij zij ook hadden moeten toekijken hoe hun vrouwen, dochters, zusters en nichten voor hun ogen ettelijke keren werden verkracht, verminkt, gefolterd en tenslotte afgemaakt. Het was een klassiek islamitisch overwinningsfeest, net zoals tijdens de Armeense genocide of na een pogrom tegen joden in het Britse mandaatgebied Palestina, met de tijdloze en altijd terugkerende ingrediënten: onthoofdingen, castraties, uitgestoken ogen, afgesneden borsten. En die harki's waren ook Algerijnen, het waren ook moslims.

Hals overkop zijn er zoveel mogelijk mensen gevlucht naar de dichtsbijzijnde franse haven port vendres. De overgebleven Harki's die Frankrijk hebben kunnen bereiken leven in Frankrijk aan de onderkant van de samenleving. Daarmee begint direct ook de vergelijking met wat Nederland met zijn knilmilitairen van Ambon heeft gedaan. Dat meld ik ook nog wel een keer.
Partner ?---Onafhankelijkheidsoorlog.---Geschiedenis.

zaterdag, april 9

De franse politie ??

De Franse regering, rechters en de top van de politie staan toe dat de Franse politie buitensporig en soms dodelijk geweld gebruikt tegen vooral jonge, mannelijke verdachten van Afrikaanse en Arabische origine. Daarnaast is er sprake van een patroon van mishandeling en marteling. De kans op vervolging en berechting is klein. Maar ach, had je iets anders verwacht ? Ik zal eens iets opzoeken over wat de fransen de Algerijnen hebben aangedaan.

vrijdag, april 8

Stoppen met roken ?

Klik hier om te kijken hoe dat allemaal kan.

donderdag, april 7

Samir A

We kunnen weer rustig slapen, ons rechtssysteem heeft weer eens zegegevierd. Het gemunt hebbend op schiphol, de Tweede Kamer, de kerncentrale van Borssele, het ministerie van Defensie en het gebouw van de AIVD. Een huis vol met explosieven, een kogelvrij vest, patronen en een nachtkijker. Al regelmatig in contact geweest met justitie. En als goede vriend van Mohammed B. kon Samir A. weer vrolijk de Nieuwegeinse gevangenis uitwandelen. Eerst nog even samen met een vriend een fotograaf afranselen. Om vervolgens veilig terug te keren in de Nederlandse maatschappij. OM, Justitie, een prachtige prestatie waar we trots op kunnen zijn! Een waar stukje vakmanschap!

woensdag, april 6

Politie in Nederland, moppie.

De politie in Nederland....... Echt, het stelt helemaal niks voor.

dinsdag, april 5

Sectie stiekum.

De oplossing: laat zelf wat "weapons of mass destruction" achter in Irak en je kunt naar hartelust je gang gaan om de olieprijs verder te drukken. Wie kent Nelda Rodgers in Nederland ? , ik denk weinigen. Het is een klokkeluider van het leger van de VS. De geluiden over de geheime CIA/DIA missie in Baghdad voor het begin van de Tweede Golfoorlog worden langzamerhand wat luider. Klokkenluidster Nelda Rogers heeft de zaak kortgeleden naar buiten getild. Volgens haar zouden speciaal opgeleide eenheden van het Pentagon en de “Company” de kluizen van de Irakese centrale bank en een stel commerciële banken hebben geplunderd voor de hel losbarstte.
Twijfels ? Klik hieronder, Bush is een regelrechte bedrieger.
Ziek 2. ---Artikel uit de VS, RTF formaat.---Stukje daanspeak.---Friendly fire.---Algemeen bekend inmiddels.---Daily Times.---VS Site.---Golfoorlogveteranen.

maandag, april 4

Laptop ?

Modern internet.

zondag, april 3

Paus is dood.

Paus Johannes Paulus II is zaterdagavond overleden. "Onze Heilige Vader Johannes Paulus is teruggekeerd naar het huis van de Vader", zei aartsbisschop Leonardo Sandri op het Sint Pietersplein. Je kunt zeggen wat je wilt en er natuurlijk om lachen en hard roepen dat het een aanfluiting was. Weet wel dat deze man filosofie en theologie gestudeerd heeft. Hij is neergeschoten tijdens een aanslag en heeft daarna de dader vergeven wat hij gedaan had. Hij heeft zijn bijdrage geleverd aan het opheffen van verschillende dictaturen in de wereld. Dit was een heel biezondere man.
Vaticaan en de holocaust.---Website vaticaan.---Slideshow.
De paus met de man die hem ooit neerschoot.

zaterdag, april 2

Schieten.

Posted by Hello

vrijdag, april 1

Sebrenica

De val van Srebrenica is een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. Nederlandse troepen moesten machteloos toezien hoe duizenden Moslim-mannen door de Serviërs werden weggevoerd (en nadien vermoord). De Nederlandse commandant ter plekke, Karremans, kreeg veel kritiek te verduren. Drie jaar na het drama in Srebrenica heeft hij besloten alsnog zijn herinneringen op papier te zetten. Hij gaat uitgebreid in op de voorgeschiedenis van Dutchbat en meent dat de Nederlandse troepen door toedoen van Den Haag en de internationale gemeenschap niet goed konden functioneren: het mandaat en de bewapening waren onvoldoende, er was gebrek aan primaire levensbehoeften. Dutchbat, noch de commandant (Karremans zelf) valt dan ook veel te verwijten. Na enkele boeken van buitenstaanders, nu eindelijk de visie van een van de belangrijkste betrokkenen zelf. Het definitieve relaas is nog niet geschreven, maar Karremans' `rechtvaardiging' levert wel een belangrijke bouwsteen voor het nog steeds actuele verhaal.
Sites: Niod rapport.---- Filmrolletje.
De leugen in beeld: Filmpje van filmrolletje.

RSS feed.


Oke, dit is wel leuk om eens te kijken of het wat is voor je. De krant via internet, elke keer het laatste nieuws, 24 uur per dag. Het gaat via een rss stream. Die kan ik niet integreren maar je moet het downloaden. Het programma vind je hier. Een geschikte stream is die van rtl nieuws. De Url ervan staat hieronder. Vul die in bij de feedreader. Je krijgt een venster waarin je de nieuwsberichten vind. Er zijn er nog veel meer. http://www.rtl.nl/service/rss/rtlnieuws/index.xml