donderdag, september 30

<<-- inderdaad, shot at dawn, klik.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd door de Britse krijgsraden 3.080 keer de doodstraf uitgesproken vanwege de hierboven genoemde (militaire) misdaden. Deze straf werd 346 keer ook daadwerkelijk voltrokken, waarvan 306 keer voor gevallen van desertie en lafheid. Onder de geëxecuteerden bevonden zich drie officieren. De andere geëxecuteerden waren onderofficier of soldaat; een aantal van hen was jonger dan 18 jaar. Tot dusver had de Britse regering altijd geweigerd de vonnissen van deze 306 mannen te herzien of een algemeen pardon af te kondigen. Diverse Britse defensie-ministers hebben altijd beweerd dat de geëxecuteerde mannen een eerlijk proces hebben gehad, maar uit de in 1990 vrijgegeven archieven blijkt dat dit vaak niet juist was. In vele zaken werd de beschuldigde niet op de juiste wijze verdedigd en sommigen hadden zelfs helemaal geen verdediger. Ook vertoonde het bewijsmateriaal vaak tegenstrijdigheden of was het niet van belang voor de aanklacht.

Harry Farr, een opgewekte jonge man uit Kensington, Londen, nam dienst in het Britse leger in 1908 op 17-jarige leeftijd. Na een diensttijd van vier jaar werd hij reservist, zoals dat gebruikelijk was. Bij het uitbreken van de oorlog in augustus 1914 werd hij opgeroepen en ingelijfd bij het 2de bataljon van het West-Yorkshire Regiment. In november werd het bataljon ingezet om de Duitse aanval in Frankrijk te keren. Het Britse Expeditieleger hield de Duitsers uiteindelijk tegen, groef zich daarna in en wachtte tot er mogelijkheden kwamen voor een offensief. Dat kwam er in maart 1915 toen soldaat Harry Farr en zijn kameraden in de voorste linies werden ingezet bij de Sag bij Neuve Chapelle, die op 10 maart 1915 begon. Lees verder.


Net nog eens wat zitten lezen over dit fenomeen. Je wordt er koud van......

woensdag, september 29

Darlyne Murawski is a versatile nature photographer and writer with years of experience as a research biologist working with tropical plants and butterflies. Since 1993, her articles have appeared in in National Geographic Magazine and many international publications, children's magazines and calendars. She has traveled the world to showcase the lives and ecology of small critters - including butterflies, moths, fungi, parasites, spider webs, marine worms, horseshoe crabs, mollusks, and glass-shelled diatoms. Darlyne Murawski holds a doctoral degree in Biology from the University of Texas and a Masters of Fine Arts from the School of the Art Institute of Chicago. She has worked and published as a research biologist (University of Georgia, U. Massachusetts, and Harvard University) and has taught courses in biology and nature photography. Currently she devotes most of her time to photography and writing. Her home is in Arlington, Massachusetts.

dinsdag, september 28

Mooi plaatje ! ?
Kenny Arnold Chesney (1968, Knoxville, Tennessee) is een Amerikaans countryzanger. Hij heeft veertien albums uitgebracht, waarvan er elf de gouden status of hoger behaalden.
Veel van
zijn singles kwamen in de top tien van de Amerikaanse countrycharts, vaak zelfs op nummer één. Bovendien kwamen veel van zijn cd's op nummer één binnen in de 'gewone' Billboard-hitlijsten. Chesney heeft in de laatste vier jaren drie maal de Entertainer of the Year-award gewonnen bij de CMA awards (een belangrijke prijs in de countrymuziek). Chesney heeft een speciale band met het Caribisch gebied, een thema dat vaak terugkomt in zijn liedjes. Chesney is korte tijd getrouwd geweest met actrice Renée Zellweger, het huwelijk werd na een paar maanden nietig verklaard.
Klik plaatje voor CD nummer 14.




<<-- Klik hier voor zijn radiostation.

maandag, september 27

William Patrick (Billy) Corgan (Chicago (Illinois), 17 maart 1967) is een Amerikaanse zanger en gitarist. Het bekendst is Billy Corgan van de alternatieve rockgroep Smashing Pumpkins die van 1990 tot 2000 bestond.

In 2006 na een onderbreking van zes jaar herenigde de band zich. In 2007 verscheen een nieuw album van de Smashing Pumpkins met de titel Zeitgeist. Naast Corgan heeft van de originele bandleden alleen drummer Jimmy Chamberlin aan dit album meegewerkt. Met de Smashing Pumpkins maakte hij zes albums, waarvan Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness de succesvolste bleken.

Na het uiteenvallen van The Smashing Pumpkins vormt Corgan samen met drummer Chamberlain, Matt Sweeney en David Pajo in 2001 de band Zwan. De voormalige bassist van A Perfect Circle, Paz Lenchantin treedt een jaar later tot de band toe. Met deze band maakt Corgan melodische pop-rock muziek. De band is echter geen lang leven beschoren en op 15 september 2003 verklaart Corgan in interview op een Amerikaanse radiozender (WGN-9) dat de band officieel is ontbonden.


Ze laten 1 CD achter. Die staat hier. Klik op de gele microfoon als je hem wil downen.
Jukebox hieronder = leuk.

zondag, september 26

Katyn is een Russisch dorp, dat ongeveer 20 km ten westen ligt van de stad Smolensk. Het dorp is bekend geworden door het nabijgelegen bos, dat lange tijd gebruikt werd door de NKVD, de geheime dienst van de Sovjet-Unie, als executieplaats. In 1940 was Katyn een van drie locaties waar de NKVD in totaal en ten hoogste 25.700 Poolse burgers, geestelijken en militairen executeerde. De massagraven werden daarna beplant met bomen.

Direct na de inval van het Rode Leger in het oosten van Polen in september 1939 waren tienduizenden Polen opgepakt en afgevoerd naar kampen in Rusland, samen met vijftienduizend krijgsgevangenen. Met de arrestatie van de intellectuele bovenlaag van de Poolse bevolking hoopte Stalin eventueel verzet tegen het communisme in de kiem te smoren.

Het bevel tot de moord werd gegeven door het Centraal Comité, getekend door Stalin op 5 maart 1940. Het bevel was gevolg van een besluit van NKVD-chef Lavrenti Beria om ruim 25.000 "landheren, fabrikanten, voormalige officieren, ambtenaren en overlopers te fusilleren". De concentratiekampen waarin de Polen gevangen hadden gezeten, moesten worden vrijgemaakt vanwege de komst van 50.000 tot 70.000 inwoners van de Baltische staten, waarvan het grootste deel later eenzelfde lot zou ondergaan als de Polen.

Gisteren was er een herdenking waarbij voor het eerst de russen aanwezig waren.

Het is jarenlang verzwegen door de russen. Film over Katyn. (heb hem nog nooit gezien). Docu in het engels hier.

zaterdag, september 25

Dit was het boegbeeld van Hole. Een heftige band uit de VS. Ik zag haar gisteren op TV. Tjonge tjonge, hoe oud zou die worden, wat zie die er tegenwoordig uit zeg. Eerder was dit een leuke dame.

Hole:
De band werd in Los Angeles gevormd toen Love, die al in verschillende eerdere bands speelde, gitarist Eric Erlandso
n via een krantenadvertentie had gevonden. Bassist Jill Emery en drumster Caroline Rue werden toegevoegd, waarna de band haar eerste album opnam met Sonic Youths Kim Gordon als producer. Het album was rauwer en wilder dan het latere werk van de band. Na het huwelijk van Love en Cobain in 1992 ontstond een roerige tijd met veel persaandacht. Toen dit in 1994 een beetje was gezakt kwam Holes tweede album, Live Through This, uit. Emery en Rue waren inmiddels vervangen door Kristen Pfaff op basgitaar en Patty Schemel op drums.

Er wordt wel gespeculeerd dat Cobain het album zou hebben geschreven, maar daar is nooit bewijs voor gevonden. Critici waren enthousiast over het album, en het zou uiteindelijk ook Holes commerciële doorbraak blijken, maar vier dagen voor de uitgifte werd Cobain dood aangetroffen. Twee maanden later overleed ook Pfaff, aan een overdosis heroïne. Ondanks deze tegenslagen begon Hole enkele maanden later toch te touren, met Melissa Auf Der Maur als vervanger van Pfaff. Doll Parts werd als single uitgegeven en deed het aardig. Vervolgens deed de groep het rustig aan en Love ging zich wat meer richten op haar acteercarrière. Het gevolg waren geruchten in de pers over een mogelijke opheffing van de band. Om de fans gerust te stellen werden er twee albums met oude opnamen uitgegeven.

In 1998 kwam uiteindelijk de opvolger van Live Through This: Celebrity Skin. Daarop ook de single Malibu. Billy Corgan werkte als adviseur mee aan dit album. Echter, nog voor de begeleidende tour verliet Schemel de band en werd vervangen door Samantha Maloney. Maar tegen het einde van de tour speelde Auf Der Maur inmiddels bij de Smashing Pumpkins en was Maloney stand-in bij Mötley Crüe.

Ondanks het succes van Celebrity Skin was Love ontevreden met platenmaatschappij Universal Music Group en probeerde onder Holes contract voor nog vijf albums uit te komen. In 2001 kondigde Love aan een nieuwe band te beginnen, Bastard, waarmee de dagen van Hole geteld leken. Ondanks een platendeal viel de groep echter snel uit elkaar. In 2002 kondigde Love echter toch het uiteen gaan van Hole aan. In juni 2009 kondigde Courtney Love een reünie van Hole aan. In april 2010 zal er een nieuw album uitkomen, genaamd "Nobody's Daughter". En die hebben we hiernaast (klik), is ook best aaardig moet ik zeggen.



Celebrity Skin is een van de beste CD´s die ik ken. 5 nummers als voorbeeld van beide CD's hieronder. Plaatje is download via multiupload. Er is ook een hele byzondere versie van celebrity skin voor een soort van heksenketel tijdens woodstock2005 (?).

vrijdag, september 24

Nieuwe cd Taylor Swift zit eraan te komen. Zult hem hier straks vinden natuurlijk. Ze heeft al wel weer een nieuwe single uit. Wel erg zoet en pop country maar toch wel weer helemaal "Stefan". Hij stond eerst hiernaast maar die was een beetje schokkerig. Deze is van u-tube. Gaat over het beste wat je kan overkomen. Klik op het bootje, het is nog steeds schokkerig, sorry. Hieronder een MP3tje dan maar..



Even wat bla bla en dan het filmpje kijken.

In droge woestijngebieden komen regelmatig enorme stof- en zandstormen voor. De wind is in staat om grote hoeveelheden zand over grote afstand te verplaatsen. Wanneer het stof hoog in de atmosfeer komt kan het duizenden kilometers afleggen waarbij het onderweg door neerslag of de zwaartekracht geleidelijk uit de lucht verdwijnt. Het stof kan tot tien kilometer hoogte in de atmosfeer komen en kan het zicht aan de grond beperken tot minder dan vijftig meter. De storm komt opzetten als een muur van stof en zand en wordt voorafgegaan door een beangstigende periode van rust, de stilte voor de storm. Daarbij wordt het bijzonder warm en droog: de temperatuur stijgt tot 30 à 40 graden en de vochtigheid loopt terug tot een paar procent. Stof- en zandstormen komen in veel gebieden vooral in het voorjaar voor, wanneer de temperatuurvariaties het grootst zijn, maar in het Golfgebied is de droge zomer de tijd. Irak heeft er dan gemiddeld op 20 tot 30 dagen mee te maken. Hier wordt een zandstorm shamal genoemd en zo kent elk land zijn eigen benaming: sharav in Israël, sirocco in Marokko, chili in Tunesië en ghibli in Lybië. De Egyptenaren noemen een zandstorm khamsin, de vijftig-dagen-wind. Zo langdurig zijn de zandstormen hier echter niet, in werkelijkheid duren ze in het voorjaar ongeveer een week.


Ook het oosten van Azië is berucht om de uiterst onplezierige karaburan, ook wel zwarte blizzard genoemd. Het stof waait met stormwinden vanuit de uitgestrekte Gobi woestijn naar het noordoosten van China, waarna het zich verder kan verspreiden naar Zuid-Korea of Japan. Soms bereikt het stof zelfs de Verenigde Staten, maar het meeste is daar dan al uit de lucht verdwenen.

Het filmpje is te zwaar voor gratis blogspot. Klik maar even op het plaatje als je wil.
Het is net als hier, september 2010 in een dorpje aan de kust van de Zwarte Zee. Het regent en het dorpje lijkt verlaten. Het is een moeilijke tijd. De inwoners zitten allemaal in de schuld en leven op krediet. Plots verschijnt een rijke toerist ter plaatse en stapt het enige hotel van het dorpje binnen. Hij legt een bankbiljet van 100 Euro op de balie en gaat naar de eerste verdieping om een kamer uit te zoeken. De hotel eigenaar pakt de 100 Euro en gaat naar de slager om zijn schuld te betalen. De slager pakte die 100 Euro aan en gaat spoorslags naar de varkensboer om zijn schuld te betalen. Die op zijn beurt rent naar de verpachter en betaalt zijn schuld af. De verpachter haast zich naar de enige prostituee in het dorp, die vanwege de crisis haar diensten op krediet aanbiedt, en betaalt aan haar zijn schuld. De prostituee haast zich naar het hotel en betaalt aan de hotelier de kamerhuur voor de nacht waar zij haar werkzaamheden heeft verricht. De hotelier legt de 100 Euro terug op de balie want hij was haar ook nog iets schuldig. Op dat moment komt de rijke toerist naar beneden, neemt de 100 Euro van de balie omdat hij niet tevreden is over de kamer. Niemand heeft iets verdiend, er is niets veranderd maar het hele dorp is wel schuldenvrij.

donderdag, september 23

9 to 5:

Knorrig baasje, die Steve Jobs. Voor zijn werknemers is het Apple-opperhoofd naar verluidt niet al te vriendelijk, maar tegen zijn klanten - toch de mensen waar Apple het *ahem* van moet hebben - zegt hij rustig dat ze op moeten zouten. PR-fail. Jobs staat erom bekend dat hij wel eens direct reageert op emails van willekeurige Apple-gebruikers. Meestal worden zijn ultrakorte replies opgeblazen tot groot nieuws. Logisch dat je dan, ook al heb je $5,5 miljard op de bank, af en toe een beetje cranky wordt van je fans.

Het verhaal: de 22-jarige studente Chelsea Isaacs moest voor haar studie journalistiek een verhaal schrijven over een plan van haar universiteit (Long Island University) om alle nieuwe studenten een iPad te geven. Leuk, dacht Isaacs, ik vraag de pr-afdeling van Apple ook even om commentaar. Drie korte vraagjes, klik op Steve.

woensdag, september 22

Grappige website onder het plaatje.

Zoek even naar Debbie Harry, die blonde van Blondie en laat je verassen. Ze staat hiernaast in het midden, die met het blonde haar dus
.
Een groupie (afstammend van het Engelse groups, oftewel bands) is een zeer trouwe fan (meestal een vrouw) van een groep of bekend persoon. Een groupie is een fan (maar hoeft dit niet te zijn) van een bekend persoon waar hij/zij intimiteit bij zoekt (fysiek of emotioneel). Groupies zoeken vaak toenadering tot de persoonlijke levenssfeer van hun idool en volgen deze personen overal waar zij optreden. Sommige groupies gaan zover dat ze hun idolen overal ter wereld volgen en alle concerten bijwonen, etc. Er zijn zelfs groupies die, als ze eenmaal toegang hebben tot de persoonlijke vriendenkring van hun idool, ook hun levensstijl gaan aannemen. Vaak leidt dit tot (seksuele) relaties met hun idolen, waarbij deze personen hun idolen begeleiden bij officiële gelegenheden zoals persconferenties, prijsuitreikingen en privéfeesten.
Groupies worden gewoonlijk bereid gezien zich aan te passen aan de levensstijl van seks, drugs & rock'n'roll.

dinsdag, september 21

Nou, normaal gesproken zet ik iets neer over wat iemand ongeveer op het muzikale pad gedaan heeft. Rod Stewart heeft ook op andere terreinen niet stilgezeten dus ik zet het er maar eens even neer. Indrukwekkend hoor. Oja, plaatje is "some guys have all the luck"een prettige verzamelaar van twee jaar terug.

Rod Stewart is tweemaal getrouwd geweest en gaat na de scheiding van zijn tweede vrouw voor de derde keer in het huwelijksbootje stappen. Hij heeft zeven kinderen. Zijn eerste kind is zijn dochter Sarah Thubron (geboren in 1964), ze was het resultaat van een tienerromance. De moeder is Susannah Boffey. Toen Sarah geboren werd was Rod 18 jaar. Hij trouwde voor het eerst op 6 april 1976 met Alana Collins, met haar kreeg hij twee kinderen: dochter Kimberly (geboren 21 augustus 1979) en zoon Sean (geboren 1 september 1980). Hij scheidde van haar in 1984. Op 17 juni 1987 werd Rod vader van derde dochter Ruby, haar moeder was Kelly Emberg, een toenmalige vriendin van Rod.

Rod trouwde voor de tweede keer met Rachel Hunter op 15 december 1990. Met haar kreeg hij twee kinderen: dochter Renee (geboren 1 juni 1992) en zoon Liam McAlister (geboren 4 september 1994). Op 4 juni 2005 heeft hij officieel de scheiding aangevraagd met zijn tweede vrouw. Al vanaf 1999 leven zij niet meer samen. Als hij van Rachel Hunter gescheiden is, wil hij voor de derde keer gaan trouwen, en wel met Penny Lancaster.

Op 26 mei 2005 werd bekend dat Penny in verwachting is. Op 27 november 2005 werd zijn derde zoon geboren, Alastair. Op 16 juni 2007 is Rod getrouwd met Penny Lancaster in La Cervara nabij Portofino, Italië. Op de bruiloft waren ongeveer honderd familieleden en vrienden getuige van hun huwelijk. De receptie vond plaats in Santa Margherita, alwaar men uitzicht had over de kust. Diner, feest en vuurwerk duurden tot in de kleine uurtjes, waarop het bruidspaar, dat erin slaagde hun speciale dag privé te houden, vertrok voor een Mediterriaanse vakantie. In augustus 2010 maakte het paar bekend dat Penny weer zwanger is. Het gaat om Rod Stewarts achtste kind.

Hieronder een gezellige speler, goed voor een leuk uurtje R.S.

maandag, september 20

Nou, lekker verhaal maar weer op MSN. Naarmate het doemjaar 2012 nadert, groeien de 'eind van de wereld'-theorieën gestaag. De een is nog uitzinniger dan de ander. Wij hebben voor jou het kaf van het koren gescheiden en de 10 meest waarschijnlijke theorieën voor je op een rij gezet. Wat blijkt: Het einde van de wereld is dichterbij dan ooit.

Een normale vulkaanuitbarsting is al geen pretje, maar wanneer een supervulkaan van zich laat horen, mag je gerust van een apocalyptische ramp spreken. Bij een uitbarsting wordt meer dan 1000 km³ vulkanisch gesteente uitgeworpen. Gek genoeg is het niet oververhitting maar ernstig onderkoeling waar we aan ten onder gaan. Het vrijgekomen stof in de hogere luchtlagen laat de temperatuur op aarde drastisch dalen. Sommige geleerden geloven dat het zelfs een nieuwe ijstijd kan veroorzaken.

zondag, september 19

Wie is dit ook al weer ?
Santana heeft een superleuke CD uit binnenkort (21 09 2010). Hoe kan het ? Alles staat al weken van te voren op internet, deze dus ook weer.

Santana ook bekend als The New Santana Band is een legendarische Amerikaanse band, gevormd rond muzikaal genie en gitaarvirtuoos (Devadip) Carlos Santana. Kenmerkend voor de muziek zijn de dominantie van de ritmesectie, de mengeling van Latijns-Amerikaanse en rock 'n roll muziek, technisch zeer veeleisende gitaarsolo's en een grote vrijheid tot improvisatie. Hiermee is Santana een van de beste voorbeelden van de bloei van de wereldmuziek in de late jaren zestig en vroege jaren zeventig, gevolg van de hippiecultuur en de daarmee toegenomen interesse in vreemde landen en hun culturele bagage. Legendarisch is Santana's optreden op het Woodstock-festival in 1969. Hieraan dankte de band zijn doorbraak.

Gedurende de hele jaren zeventig bleef de band buitengewoon populair, maar geleidelijk aan raakte de muziek uit de mode. Bekende leden van de band zijn onder andere Greg Rolie (orgel) en Neil Schon (gitaar). Deze richtten zich later op hun eigen band Journey.
Eind jaren negentig was Santana echter weer terug met een commercieel zeer succesvolle cd met nummers die zich kenmerken door het gebruikelijke gitaarspel, nu echter aangevuld met zangpartijen van beroemde zangers en zangeressen. In 2004 stond Santana nog op North Sea Jazz en in 2008 op Bospop te Weert.

Deze overbekende meneer heeft nu een Hard rock CD uit met bekende nummers van bekende artiesten die gezongen worden door andere bekenden. Leuk, het beter coverwerk dus. Het voorbeeld hieronder zal je nog verbazen, echt supergaaf gedaan.

Plaatje is downen via mediafire.
Hij staat ook op multiupload.
Website hier.
Santana Radio hier voor de liefhebber.


Voorbeeld: dance the night away van Van Halen met Pat Monahan (nooit van gehoord--wel goed) hieronder en daarbij nog een oudje, eentje die ik zelf ook graag doe maar telkens dat vette orgel eronder mis. Smoke on the water. CD is een aanrader, echt.

zaterdag, september 18

Plaatjes kijken, reisverslag.

So klopfen sie an die Türen großer und kleiner Agenturen von Vancouver bis Peru, entlang der Panamericana. Im Gepäck das mobile Büro mit Laptop, Kamera, Skizzenbüchern & Co, aber auch Schlafsack, Kocher, Klopapier. Sie bieten kreative Ideen und Anpacken gegen Kost und Logis auf dem Weg nach Süden, on the road for food and fame…

Sechs Monate mit allen Hochs und Tiefs, die Eingang finden in dieses Roadbook, in dem Benjamin Bartels und Maximilian Kohler Sie mit auf die Reise nehmen. Mit Erlebnissen, Agentureinblicken, Tipps und Tricks, Geschichten zum Lachen und solchen zum Luft anhalten. Für alle, die „born to be free“ cooler finden als „Generation Praktikum“, für diejenigen, die die wahren Abenteuer [wenigstens] im Kopf erleben wollen, für neugierige, mutige Kreative von heute und morgen.

vrijdag, september 17

James W Johnson was born and raised in Upstate NY and moved to Lubbock, Texas in 1978. He received an MFA from Texas Tech University in 1981 and has continued to live in Lubbock as a fulltime studio artist. Johnson has studied and made art for more than 35 years. While being primarily a painter, he has produced a large and complex body of work which includes over 2000 unique pieces in a wide variety of mediums such painting, video, drawing, sculpture, etching, digital, mixed media and furniture.

James W Johnson has participated in over 170 exhibitions worldwide and has over 700 pieces included in more than 200 public and private collections on five contients. (Resume available here.)
Living “outside” of the mainstream art world has allowed James to perfect his craft and independently pursue an impressive flow of ideas and images that defy categorization, yet present his observations about art and life from his unique perspective.

donderdag, september 16

<<-- Lekker ding ?

Hoewel Urban geboren werd in Nieuw-Zeeland, groeide hij op in Queensland in Australië. Toen een jonge vrouw aan Urbans vader vroeg of ze in zijn winkel een advertentie mocht ophangen waarin ze gitaarles aanbood, gaf hij toestemming in ruil voor lessen aan zijn zoon. Zo leerde Urban op zijn zesde al gitaarspelen. Urban bleek zeer getalenteerd en twee jaar later won hij al verscheidene talentenshows. Hiernaast was hij betrokken bij acteergroep waar hij leerde om te zingen, dansen en teksten te onthouden.
Beïnvloed door de muzikale smaak van zijn vader, had Urban een voorkeur voor countrymuziek. Hij werd geïnspireerd door countryzangers Glenn Campbell, Don Williams en Dolly Parton en door songwriter Jimmy Webb. Later ontdekte hij Dire Straits en raakte hij onder de indruk van het gitaarspel van Dire Straits voorman Mark Knopfler en Lindsey Buckingham van Fleetwood Mac, waarop hij hun gitaarspel ging onderzoeken en eindeloos oefende tot hij hun technieken onder de knie had. Keith Urban is getrouwd met Nicole Kidman, het lijken me twee erg lieve mensen.

Zijn website staat hier.
Multiupload golden road.

Plaatje is mediafire.
Supergezellige speler hieronder, zo klinkt het bij mij.

woensdag, september 15

Deze meneer staat in het voorprogramma van Beth Hart als ze later dit jaar komt. Data staan inmiddels op de site van haar. Heb hem even opgezocht, best lekker.

Waar andere zangers vechten om bekendheid in programma’s als X Factor en Idols, doet de 21-jarige Stefan Schill het op een andere manier. De Dordrechtenaar haalt zijn inspiratie uit grootheden als Prince en The Police, maar ook recentere acts als John Mayer en Kings Of Leon klinken door in zijn tien nummers. Met dank aan De Wereld Draait Door kwam hij terecht in een stroomversnelling en om het vuurtje warm te houden, werd de release van het album vervroegd. De plaat wordt goed opgebouwd, tot het laatste nummer ‘Last Goodbye’. ‘Going out with a bang’ is op dit nummer niet van toepassing. Maar met dit ingetogen akoestische nummer weet Steef de plaat wel op geheel eigen wijze af te sluiten. Het halfuurtje aan muziek laat een goed gevoel achter in de woonkamer. Gezellige speler hier voor een goeie indruk. Klik plaatje voor de CD via mediafire. Klik hier voor de CD via multiupload.

Voorbeeld hieronder: Its gonna be "All right".


dinsdag, september 14

Lekker stel hiernaast. Van Rutte snap ik het wel, die wil graag macht maar dat het CDA de christelijke normen en waarden verkwanselt en ons "en passant" uitlevert aan de PVV is schandelijk.

Bijna tweederde (65 procent) van de achterban van Geert Wilders is het eens met zijn voorstel om de Koran te verbieden. Dat blijkt uit een onderzoek onder 800 deelnemers aan het EénVandaag Opiniepanel, die in november vorig jaar op de Partij voor de Vrijheid hebben gestemd.Voor de mensen die het plan verwerpen (26 procent) is dit geen reden om afstand te nemen van de Partij voor de Vrijheid. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou 90 procent opnieuw op Geert Wilders stemmen. Ruim een kwart van de ondervraagden (26 procent) zegt dat bij een verbod op de Koran, ook de Bijbel in de ban moet.

maandag, september 13

Nou, die moet je niet tegenkomen in een donkere steeg.

The Zac Brown Band is een van de meest relaxte countrybands die ik ken. Als ik hun albums beluister dan voel ik altijd het plezier dat ze beleven met het maken van hun muziek. Heerlijke bluegrass sound met snelle gitaar-riffs en opzwepende drums.

Singer/songwriter/gitarist Zac Brown groeide op in Dahlonega Georgia. Voordat hij in 2005 in Atlanta de Zac Brown Band vormde, trad hij op als solo artiest. De oorspronkelijke bandleden waren onder andere John Hopkins (bass), Jimmy De Martini (viool) en Coy Bowles (gitaar, orgel). Chris Fryar (drums) sloot zich later bij de groep aan. De band trad vaak op als openingsact voor artiesten als the Allman Brothers Band, Etta James, B.B. King, Lynyrd Skynyrd, Willie Nelson, Sugarland, Travis Tritt, en ZZ Top. Ze brachten in eigen beheer hun debuut album “Home Grown” uit in 2005. “Live from the Rock Bus Tour” volgde in 2007 met daarna hun derde album “The Foundation” in 2008.

Voorbeeld : "No hurry" hieronder. Plaatje is de laatste van Zac, komt over twee weken uit, Hier staat een probeersel, een upload via multiupload. Het is sneller, je kunt kiezen en het is min of meer beschermd:

You get what you give.

donderdag, september 9

Natan Dvir.

Having been raised in Israel, I was regularly exposed to strong religious, social and political beliefs and ideas from an early age. Holy sites situated throughout Israel make the (physically) small country extremely important for Jews, Christians, Muslims and followers of many other religions. The region's history combined with the volatile political situation today, result in a complex and intense reality in which people emphatically and publicly express themselves.


I am fascinated and sometimes frightened by the extreme situations people reach in the pursuit and defense of their beliefs. I explore the various sides of how people practice their beliefs, the places it brings them to and the scenes in which they take part. Regardless of specific religious or political affinities, belief can provide a sense of community, belonging, safety, and understanding, yet might also provoke hatred, separation and aggression.
Heb je een uurtje ?

A 60-minute documentary exposing the terrorist attacks in London on the 7th of July 2005 as being a False Flag Terrorism Event to keep us in the War in Iraq. Now we need to discover who ordered the attacks to take place so that we can prosecute them for mass murder and high treason - although for some strange reason, Ian and Tony Blair comes to mind as the most likely suspects...

woensdag, september 8

<<-- Klik=downloaden
Victoria Banks' debut album "When You Can Fly" made her the most nominated female artist of 2009 with an overwhelming six nods from the Canadian Country Music Association (Female Artist of the Year, Rising Star, Album of the Year, Single of the Year, Songwriter of the Year and Producer of the Year). She's been labeled a "new sensation", "Canada's secret weapon", and "an overnight success". But tell that to Victoria, and she throws back her head and laughs. "Wow, 'overnight success?' I feel more like a survivor!"
Victoria pours every ounce of that joy and pain into her music. She is a master of her craft as a songwriter, but you haven't really heard a Victoria Banks song until you've heard Victoria sing it.

She makes her music come alive with a uniquely passionate voice that can take you from elation to tears and back again. Sit in the audience at one of her shows and look at the faces around you, and you will understand why this woman was born to be exactly where she is. Looking like Canada's answer to Sheryl Crow and playing the guitar with adept confidence, she is perfectly at home on stage. She's a true entertainer.

dinsdag, september 7

Diana slaagt er maar niet in te slagen voor haar rijexamen. De goede afloop van Diana's zoveelste rijexamen wordt bedreigd door de escalerende ruzie tussen haar examinator en diens vrouw.

Klik plaatje.

zondag, september 5

De afgelopen week werd Europa opgeschrikt door het nieuws dat Frankrijk 700 Roma uit wil zetten naar Roemenië, nadat de afgelopen weken zo’n 300 illegale kampen zijn ontruimd. De ‘repatrianten’ krijgen een vliegticket en 300 euro startkapitaal per volwassene mee (100 euro per kind). De reacties zijn op zijn zachtst gezegd lauw te noemen. De Europese Commissie houdt de zaak ‘aandachtig’ in de gaten. De Roemeense regering waarschuwt voor xenofobie en racisme (maar zwijgt over het geïnstitutionaliseerde racisme tegen Roma in eigen land, een belangrijke reden waarom zoveel Roma überhaupt hun heil elders zoeken). Bij de andere Europese regeringen is dat niet anders. Ze houden zich stuk voor stuk op de vlakte. Onze eigen demissionaire minister van Buitenlandse Zaken, normaal gesproken er als de kippen bij om andere landen over discriminatie en schending van mensenrechten op de vingers te tikken, heeft de onderhandelingstafel er nog niet voor verlaten.

Het plaatje ?
In 2008 verdronken twee Roma-meisjes in de zee bij Napels. De ambulance liet drie uur op zich wachten, dus werden er kleden over de lichamen gelegd zodat de badgasten ongestoord verder konden zonnen.

zaterdag, september 4

Using long exposures, ranging from 20 seconds to 60 minutes, I have worked with the camera’s unique ability to “average time” in order to examine and understand the mechanisms of human perception and to reconcile our differing subjective and objective views of the world.

vrijdag, september 3

Victo's real name is Ngai Chuen Ching.

She was born and raised in Hong Kong.
She got her English name, Victoria, when she was in a British kindergarten as Ngai Chuen Ching was too hard to pronounce for the foreign teachers. However, "Victoria" was too hard for her fellow Chinese classmates, so they started calling her Victo instead. Since "Ngai Chuen Ching" was only called/yelled by teachers or parents when Victo got into troubles, she decided she likes the name "Victo" better.

Victo has been wondering who she really is, where she really belongs to for all these time. Victo's cultural background is hard to nail down: she speaks Chinese(Both Cantonese and Mandarin), English and Japanese. She attended Christian schools, but is not Christian. She holds a British National (Overseas) passport but is not truly British. She is a Hong Kong citizen but does not have a Chinese ID card. Her parents live in Hong Kong; her grandparents are Chinese American living in the west coast of the States; and Victo goes to Rhode Island School of Design on the east coast.

donderdag, september 2

Ye have heard that it hath been said, Thou shalt love thy neighbour, and hate thine enemy. But I say unto you, Love your enemies, bless them that curse you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use you, and persecute you; That ye may be the children of your Father which is in Heaven: for He maketh His sun to rise on the evil and on the good, and sendeth rain on the just and on the unjust. For if ye love them which love you, what reward have ye? do not even the publicans the same? And if ye salute your brethren only, what do ye more than others? do not even the publicans so? Be ye therefore perfect, even as your Father which is in Heaven is perfect.”

woensdag, september 1

Dit is zo schattig !

Zag hem net nog eens terug.

I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee. Drives me round in his JCB. I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee. Drives me round in his

Well, I'm rumblin' in this JCB.
I'm 5 years old and my dad's a giant sitting beside me. And the engine rattles my bum like berserk While we're singin, 'Don't forget your shovel if you want to go to work!'

Tekst hier. Akkoorden hier. Plaatje is filmpje ( U-tube )
Nieuwe CD komt uit op 04 Oktober. Je vind hem dan hier. Voor nu deze. Als ze komt ga ik.

Beth Hart (24 januari 1972) is een Amerikaanse zangeres die in
Nederland bekend werd door haar hit Leave the light on. Haar liedjes lijken een beetje op die van Janis Joplin en Joan Armatrading, maar haar stem is rauwer. In de vroege jaren negentig verscheen zij voor het eerst in de publiciteit door een talentenjacht waar ze $ 100.000 won. Haar eerste album, Immortal (Atlantic, 1996), werd opgenomen toen ze nog verslaafd was aan drugs en alcohol. Haar tweede album heet Screamin' for My Supper (Atlantic, 1999). Zij is voor dit album beïnvloed door Etta James, maar schrijft haar teksten over haar eigen problemen.

My california komt 04 Oktober uit. Sample hier.


<<-- Klik voor website. De hoesfoto van de nieuwe CD is prachtig. The L.A. song was een hit in haar thuisland de V.S. Haar derde is Leave the light on. Door de titelsong verwierf zij in 2004 redelijke bekendheid in Nederland. Dit album gaat over het vechten tegen haar problemen: drugs en alcohol. Ze bracht in 2005 een dvd uit waarop haar concert in Paradiso staat. Daarop is duidelijk haar stijl van optreden te zien: ruig en vol passie.

In 2007 bracht ze het album 37 Days uit. Voorbeeld hieronder voor mij het mooiste nummer, Geeneens een hit geweest, hoe kan het. Filmpje is ook prachtig, Klik.